Duyurular
Anasayfa » Genel » Tunç Fındık – Yüksek İrtifa ve Soğuk Rahatsızlıkları Sunumu

Tunç Fındık – Yüksek İrtifa ve Soğuk Rahatsızlıkları Sunumu

 

YTÜDAK  olarak 22 Kasım’ da Tunç Fındık’ ın  ‘Yüksek İrtifa ve Soğuk Rahatsızlıkları’ sunumuna ev sahipliği yapıyoruz!

Yüksek irtifa ve soğuk hastalıkları dağcılığın en önemli konu başlıklarından birisidir. Yüksek irtifadan kaynaklanan tıbbi sorunlar basit rahatsızlıklardan, hayati tehlike arz eden hastalıklara kadar değişiklik gösterirler. Hepsinin temel sebebi yüksek irtifadaki düşük hava basıncından kaynaklanan kandaki oksijen miktarının azalmasıdır. Vücudumuzun irtifa değişimine vereceği tepkileri bilmek, buna dair hazırlık yapmak, bu durum ile ilgili karşılaşabileceğimiz problemleri ve bunlara nasıl müdahale edeceğimizi bilmek kuşkusuz ki başarılı bir faaliyetin ön koşuludur ve bir dağcı için olmazsa olmazlardandır.

Yüksek irtifa dağcılığında Türkiye’nin en başarılı isimlerinden Tunç Fındık, 1993 yılından bu yana başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği tırmanışlarından edindiği tecrübeleri, irtifa ve soğuk rahatsızlıklarına dair deneyim ve bilgilerini bizlerle paylaşmak üzere bizlerle olacak. Bu sunumda tüm doğa ve dağcılık tutkunlarını aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

NOT: Üniversitemizin öğrencisi olmayan katılımcıların kampüse girebilmeleri için aşağıdaki formu doldurmaları zorunludur.

Kayıt formu için tıklayınız.

Yer : YTÜ Yıldız Kampüsü B-302 Amfisi
Tarih : 22 Kasım 2016 – Salı
Saat : 20.00

İletişim: 

Erkut Morkoç: 0538 311 64 59

Peker Ayan: 0534 490 00 17

Vulnerability Scanner