Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2016 » Trans Aladağlar Eğitim Faaliyeti
YTÜDAK Trans Aladağlar Eğitim Faaliyeti
Trans Aladağlar Eğitim Faaliyeti

Trans Aladağlar Eğitim Faaliyeti

Tarih: 25 Haziran-3 Temmuz 2016
Yer: Niğde/Aladağlar
Kamp Yerleri: Çelikbuyduran, Yedigöller Platosu, Karagöl
Katılım: 19 Başlangıç, 7 Gelişim, 2 Eğitmen
Yazan: Gülsüm Kaya/Başlangıç

Karagöl'deki kamp alanından ayrılırken

Karagöl’deki kamp alanından ayrılırken

NOTLAR:

İlk öncelikle çadır partnerlerinizi çok iyi belirlemelisiniz çünkü uzun bir kamp olacaktır ve çadır içindeki uyum ne kadar iyi olursa o kadar motive olursunuz zira vücudunuz bir yandan irtifaya alışmaya çalışıp ve yorgun oldu olduğunuzu düşünürsek çadır içinde sorunların canınızı sıkmasını istemezsiniz. Yine de şunu belirtmeliyim benim bu kampa kadar sabit bir çadır grubum yoktu hep farklı insanlarla kalıyordum bu faaliyette de benim için sorun olmadı bir şekilde halloluyor aslında.

Sadece çadır ekibi olarak değil bütün başlangıç ekibi olarak da uyum içinde olmalısınız.

Partnerlikle beraber diğer en önemli konu yemek planlamasıdır. Bizim çadır grubumuz kampa 2-3 gün kala belli olmuştu bir aksilikten dolayı o yüzden ayrıntılı bir yemek planlaması yapamamıştık.

Bu yüzden bence akşam yemeklerimizin miktarı ideal olsa da sabah kahvaltı çeşitlerimiz çoktu ve ekmeği de fazla almıştık. Hazır çabuk çorbalardan günde bir tane içmek için almanızı tavsiye ederim sabah ve akşam yemeği arasında atıştırmalıklardan sıkılabiliyorsunuz sıcak bir çorba kamp alanında boş vaktiniz varsa gayet iyi gelebilir. Gün içi bireysel atıştırmalıklarınızı da fazla abartmamaya çalışın molalarda ve bazı eğitimlerde sıra beklerken yemek için ufak tefek şeyler yeterli ben aç kalacağımı düşünüp çok şey almıştım sanırım durmadan başkalarına dağıtıyordum.

Bu faaliyette kesinlikle herkesin hep bir ağızdan söyleyebileceği en temel şey ağırlıktı. Kesinlikle fazladan bir şeyler taşımak istemezsiniz konfor, yemek hatta bakım konusunda olabildiğince malzeme kısıtlaması yapın faaliyet dönüşü çantanızda kullanmadığınız yemediğiniz gereksiz herhangi bir malzeme olmamalı bence. Faaliyete gitmeden eğitmenler çantanıza göz gezdiriyor fazla eşya var mı diye ama siz yine de çanta listenizi birkaç gün önceden yazın her gün göz gezdirin kesin çantanızdan çıkaracağınız bir şeyler olacaktır.

Son olarak faaliyet öncesi ufak tefek antrenmanlar işinizi kolaylaştıracaktır sonuçta sırtınızda ağır bir çantayla engebeli uzun yürüyüşlere alışkın olmayabilirsiniz ve her zaman kendinize güvenmelisiniz. Faaliyet dönüşü eksiklerinizi çok rahat görebiliyorsunuz mesela ben yukarı doğru eğimli yürüyüşlerde zorlanıyordum bu yüzdende sıranın hep başına geçiyordum ek olarak batonlar yürüyüş de çok yardımcı olmuştu.

Faaliyete gitmeden geleneksel tırmanış notlarınıza bakmayı unutmayın. İstasyon çeşitleri, kurarken kullandığımız malzemelerin özelliklerine bir göz gezdirin derim.

 

Faaliyet öncesi,

Çadır grubu olarak ilk önce çadır içi ortak yükler ve kimin neleri getireceği planlandı. (çadır, kartuş, ocak, tencere, tava, demlik, termos vs.) Daha sonra yemek listesi oluşturduk. 6 sabah kahvaltısı şeklinde plan yapabilirsiniz. Ekmek(dilimlenmiş, tahıllı, daha uzun ömürlü olanlardan) , zeytin(çekirdeksiz), geç bozulan peynirlerden (tulum peyniri, eski kaşar), helva,  tüplerde çikolata kremaları, tahin pekmez karışımı, bal alınabilir.5 akşam yemeği için her güne makarna veya bulgur yanına da et türü olarak kavurma, kuru et, sucuk, ton balığı seçebilirsiniz. Yağ, tuz, baharat, salça bunları da unutmayın. Eğer sabah kahvaltısında sucuk, kuru et gibi yiyeceklerin sizin için ağır geleceğini düşünmüyorsanız tercih edebilirsiniz. Biz sabah kahvaltı sonrasında yürüyüşler de rahatsız etmesin diye tüketmemiştik. Atıştırmalık olarak sevdiğiniz ve enerji verici şeyleri getirin kuruyemiş, kuru meyveler, cevizli sucuk, pestil, bisküvi, cezerye, çikolata, şeker, jelibon tercih edebilirsiniz. Listemizin son halini verdikten sonra alış verişimiz de tamamlamıştık ve faaliyet için hazırdık.

25 Haziran Cumartesi

Başlangıç ekibi olarak saat 14.00 gibi Beşiktaş’ta buluştuk ve son eksiklerimizi gözden geçirdik. Saat 16.00’da kulüp odasında çanta kontrolü ve teknik malzeme teslimi için hazır olmamız istendi. İlk önce bireysel emniyet malzemesi eksik olanlara malzemeleri verildi. Benim emniyet kemerim eksikti ilk önce onu aldım. Sonra herkese birer tane kazma verildi. Son olarak çadır gruplarına teknik malzemeler paylaştırıldı. Bizim çadır grubuna bir tane ilk yardım çantası, 3 çekiç ve 70 metre uzunluğunda tam ip verildi. Daha sonra gelişim arkadaşlar tarafından çanta kontrolleri yapıldı. Çantalarımızı yerleştirdikten sonra yemek için çarşıya indik sonra vapurla karşıya geçip haremden kalkacak otobüsümüzü beklemeye koyulduk. Saat 23.10’da bagajlarımızı yerleştirmiştik ve otobüs harekete geçmişti.

26 Haziran Pazar

Saat 09.20’de Niğde otogara varmıştık. Benim için uyuyup dinlenmeye çalıştığım heyecanlı bir yolculuktu. Otogarda diğer yolcular inmişti biz bu araçla Salim Abi’nin bizi traktörle alacağı yere kadar biraz daha devam edecektik. Hareket etmeden önce kahvaltı için poğaça, simit alıp araca döndük. Yolda kahvaltımızı yaptık sonra bazılarımız üstümüzdeki günlük kıyafetleri çıkartıp yürüyüş için olan kıyafetlerimizi, botlarımızı giydik. Yolda gelişim arkadaşlar gözüken dağların, vadilerin adlarını söylediler. Bizde kulüp odasının orada hepimize dağıtılan haritalardan söyledikleri yerlere bakıyorduk. 10.30’da Çukurbağ Köyünden Salim Abi bizi traktörle aldı. İki traktöre doluşup yürüyüşümüzün başlayacağı yere doğru yola koyulduk. Yolda bizden önce oraya giden Şükrü, Yusuf ve Büşra bize katıldı. Saat 12.00 da Gelincik Kayaları’nın orada yürüyüş için hazırlanmaya başladık kamp alanına götürmeyeceğimiz küçük çantalarımızı traktörlere bıraktık. Sadullah ufak sırt çantasını traktöre bırakmayı unutmuştu o yüzden kamp boyunca taşıyacağı birkaç kilosu daha olmuştu. Birkaç kişi olarak eşyaların taşımasına yardımcı olduk. Yanıma aldığım 1,5 lt su şişesini orada ki su kaynağında doldurdum diğer su kaynağımız kamp alanının oradaydı o yüzden yürüyüş sırasında idareli kullanmalıydım. En son batonlarımızı çıkartıp ayarladık ve yürüyüşe başladık. Yürüyüşün ilk molasını vermeden Gülistan’ın dizindeki rahatsızlık onu zorladı ve geri dönmesi gerekti. Eğitmenimiz Şükrü onu Niğde otogara giden bir araca bindirdikten sonra kamp alanında yanımıza katılmış olacaktı. Biz de yürüyüşe devam ettik ve saat 14.10 da Kapı’da 10 dakika olan ilk molamızı verdik. 16.00 da 10 dakikalık ikinci ve 17.20 de 15 dakikalık üçüncü molamızı vermiştik. Saat 18.30 da ilk kamp alanımız olan Çelikbuyduran’a varmıştık. Bugün başka bir program yoktu.Çadırlarımızı kurup, yemek yiyip, dinlenecektik. İrtifa değişikliğinden dolayı bazılarımızda mide bulantısı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar gözüktü. Saat 21.30 mutlak sessizlik ve sabah 06.00 da Karasay zirve ve Eznevit zirve için tek sıra duyurusu yapıldı. Yanımıza da ipleri, sikkeleri, çekiçleri, karabinaları ve ilk yardım çantalarını almamızı istediler. Zirve yapacağımız zaman bu malzemeleri hep yanımıza taşıyorduk.

Yedigöller'deki Kamp Alanından

Yedigöller’deki Kamp Alanından

 

27 Haziran Pazartesi

Saat 04.30’da çadır grubu olarak kalktık ve kahvaltımızı yaptık. Saat 06.00’da Başlangıç ekibi olarak tek sıraya geçmiştik ve ilk zirvemiz olan Karasay için yola koyulduk. 07.35 de Karasay zirveye varmıştık. Burada zirve defterine eğitmenlerimiz adlarımızı yazmıştı. Şükrü bize etrafımızdaki zirvelerin adlarını saydı biz de haritalarımızdan bulmaya çalıştık. 08.10’da buradan ayrılıp 08.35’te Eznevit zirvesine ulaştık. Kamp alanına geri döndüğümüzde saat 10.35’i gösteriyordu ve 12.00’da tüm kamp yükü ile hazır olmamız için duyuru yapıldı. İkinci kamp noktamız olan Yedigöller için yola koyulacaktık. Yürüyüş başladı ve saat 12.30’da Geçit’de mola verdik, isteyenler Emler zirvesine çıktı ama ben kendimi yorgun hissettiğim için çıkamadım benle beraber 6 kişi de dinlenmeyi tercih etti. Yanımızda da Şükrü ve Ayşe bize eşlik etti. 14.00’da zirveden döndüler ve yürüyüşümüze kaldığımız yerden devam ettik. Saat 15.00’da ikinci kamp alanımız olan Yedigöller’e varmıştık. Çadırlarımızı kurup biraz dinlendik ve saat 17.00’da geleneksel eğitim almak için kamp alanımızın yakınındaki bir kaya bloğunun önüne gittik. Burada Yusuf bize geleneksel tırmanışta kullandığımız malzemeleri tanıttı, nasıl kullanıldıklarına değindi ve en son malzemelerin hepsini buradaki çatlaklara kendimizin denemesini istedi. Saat 19.50 de kamp alanına geri döndük ve ilk bivakçılar açıklandı bugün yedi kişi bivak için 22.00’da hazır olacaktı bizim içinde mutlak sessizlik saati idi. Yarın yapacağımız zirveler için sabah 08.00’de tek sıra olacaktık ve yanımıza zirveye çıkarken aldığımız malzemeleri alacaktık.

Eznevit Zirve

Eznevit Zirve

28 Haziran Salı

Sabah 06.00’da kalkıp kahvaltımızı yaptık. Saat 08.002da yapacağımız zirveler için tek sıra halinde yürüyüşe başladık. Saat 09.00’da 10 dakikalık mola verdik. 10.30’da Adsız Tepe’nin zirvesine ulaştık. Adsız Tepe’ye çıkış diğer zirvelere göre daha zor olsa da daha zevkliydi kesinlikle. 10.40’da H3 zirvesine çıkmak için harekete geçtik ama havanın sisli olması nedeni ile zirve yapamadan çok yakın bir noktadan geri dönmek zorunda kaldık. Geri dönüş yolunda zirveden aşağı inerken çarşaktan indiğimiz için kısmen zorlanıldı diyebilirim. Zirveden aşağıya indiğimizde eğitmenlerimiz kamp alanına başlangıç ekibi olarak kendimizin dönmesini istedi ve bize üç tane telsiz verdiler. Artçı olarak Ali ve Enes önden gitti bir telsizi onlara, Tempocu olarak Ayser’e son olarak artçı olarak Erkut’a birer telsiz verdik ve 12.50’de dönüş yoluna başladık. 14.10’da kamp alanına varmıştık. Saat 16.00’da dün gittiğimiz kaya bloğuna gidip Yusuf bize baştan sonra geleneksel tırmanışın nasıl olması gerektiğini uygulayarak anlattı. Malzeme yerleştirme, ara emniyet noktası atma, istasyon kurma ve artçının emniyetini almayı gösterdi. Sonra gruplara ayrılıp kendi istasyonlarımızı kurup denedik. Ben, İsmet ve Kübra gruptuk 3 tane istasyon kurmuş ve denemiştik ama bir tane istasyonda kullandığımız baba ana kayadan ayrıkmış ve sağlam değilmiş Oğuzhan bize onu gösterirken çekiçle vurunca yerinden oynadı zaten. Başka bir grubunda baba ve bir takozla kurdukları istasyonda takoz patlamış ve baba tutmuştu. 19.30’da eğitimimiz bitmiş kamp alanına dönmüştük.21.30 da yardımcı iplerle tek sıra olmamız için duyuru yapıldı. Saat 23.15’e kadar yardımcı iplerle oynanan oyunu tamamlamaya çalıştık. Kamp alanına geri döndüğümüzde bu gece bivak olamayacağı duyuruldu ve bizde çadırlarımıza geçtik.

Adsız Tepe Zirve

Adsız Tepe Zirve

29 Haziran Çarşamba

Çadır grubu olarak 6.30’da kalkıp kahvaltımızı yaptık. Saat 09.00’da kamp alanımızı değiştirmek için tüm kamp yükü ile tek sıra olduk. 10.20’de 15 dakikalık ilk molamızı verdik. 11.30’da 10 dakikalık ikinci molamızı ve 13.10’da 20 dakikalık üçüncü molamızı verdik. En son bir kaynak suyunun yanında durup sularımızı tazeledik ve üçüncü kamp alanına geldiğimizde saat 14.50’yi gösteriyordu. Çadırlarımızı kurup dinlendikten sonra saat 17.00’da geleneksel tırmanış eğitimi için kamp alanının yakınlarındaki bir bölgeye gittik. Burada yine gruplara ayrıldık bu seferki grubum ben, İsmet ve Ender’di. Kendi istasyonumuzu kurup deneyecektik. İlk istasyonumuzu kum saatine kurmuş bir kum saatine kurmuştuk ama çok dar olduğu için elimizdeki perlonlar fazla kalın gelmişti. Bizde yardımcı ipi içinden geçirmeye çalıştık. Vedat’ın yardımıyla ipi geçirmiş ve istasyonumuz kurmuştuk. Burada kurmaya çalıştığımız başka istasyonda İsmet çaktığı bıçak sikkeyi çıkarmaya çalışırken sikkenin ucunun bir kısmı kırılmış ve çatlağın içinde kalmıştı. Bu eğitimde de 4 tane istasyon kurmuştuk. Saat 19.50’de kamp alanına geri dönmüştük. Saat 21.30 da ip toplama eğitimi için duyuru yapıldı. Dört tane 50 metre uzunluğunda yarım ip ve bir tane 70 metre uzunluğunda tam ipi sırasıyla topladık. Eğitmenimiz Yusuf ortası işaretli olmayan bir ipin ortasını toplayarak nasıl buluruz diye sordu. Erkut da bulun doğru cevabını verdi ve bu sayede güzel bir hediye kazandı. Eğitimimiz bittiğinde bivak yapacak yedi kişi söylendi. Saat 23.55 de mutlak sessizlik duyurusu yapıldı.

30 Haziran Perşembe

Saat 07.00’da kalkıp kahvaltımızı yaptık. 09.00’da tek sıra olmuştuk. Bugün iki farklı eğitim olacağı için bir grup Karakule’de yapacağımız 60 metre ip inişine diğer ekip de Maden Bölgesi yakınlarında kendi kurdukları istasyondan ip inişi yapacaktı. Bizim çadırla beraber üç çadır grubu olarak Karakule’deki 60 metre ip inişine gitmiştik. Yarında kendi istasyonumuzdan ip inişi yapacaktık. İnişe başlamadan önce 70 metre olan tam ipi önce çekip toplayıp sonrada rahat bir şekilde iniş yapabilmek için ipi aşağıya düzgün atmamız gerekiyordu. Ben ipi ileriye doğru atamadığım için önümdeki sete düşmüştü bu yüzden iniş yaparken ipi bir yandan düzeltmem gerekiyordu. Ekip arasında ipi en düzgün atabilen Sadullah olmuştu. Kamp alanına döndüğümüzde saat 14.00 idi. Diğer ekibin eğitimi daha uzun sürdüğü için onlar 16.00’da kamp alanına gelmişlerdi. 20.55’te düğüm sınavı için bizim çadırımıza Vedat gelmişti. Vedat bizden açık sekizli, kapalı sekizli, tam kazık, yarım kazık(açık ve kapalı sistem için), balıkçı, prusik ve perlon düğümlerini atmamızı istedi. Vedat bize ekstradan camadan, adolf, bulin, kelebek, klemheist ve fransız prusiği düğümlerinin nasıl yapıldığını gösterdi. Eğitimden sonra saat 22.30’da mutlak sessizlik duyurusu yapıldı. Son bivak gecesinde bivak yapmayan son beş kişi olarak sıra bizdeydi. Vedat bizi bivak alanına götürmüştü eğer 15 dakika içinde tulumlara giremezsek matlarımızdan birini alacağını söyledi ama biz vaktinde hazırlanabilmiştik. Ben tek kişilik bivakta kalmıştım. Hava soğuk değildi ama gökyüzü kapalı olduğu için yıldızlara bakarak uykuya dalamadık.

60 metre ip inişi yaptığımız yer

60 metre ip inişi yaptığımız yer

1 Temmuz Cuma

Saat 05.30’da Büşra bizi uyandırmak için bivak alanına geldi. Bugün de iki eğitim olacağı için Karakule’den 60 metre ip inişi yapacaklar saat 08.00’da tek sıra olacaktı. Biz de kendi istasyonundan ip inişi yapacaklar saat 07.00’da tek sıra olmamız gerekiyordu. İstasyon kurmak için üçerli gruplara ayrıldık. Ben, Nimet ve Ender olarak gruptuk ve ilk istasyonu biz kuracaktık. İstasyonumuzu kurarken bir babadan ve aynı çatlak hattında iki takoz kullanmıştık. İstasyondan ilk ben inmiştim ama istasyonun zaten bir back-up’ı olduğunu bildiğin için istasyona güveniyorsunuz bu yüzden çok farklı hissedememiştim. Saat 13.00’da kamp alanına geri döndük ve saat 14.00 da tüm kamp yükü ile tek sıra olmamız için duyuru yapıldı. Yürüyüşe başlamadan toplu olarak fotoğraf çekildik ve balıkçıya gitmek için yola koyulduk. 15.00’da 10 dakika olan ilk molamızı ve saat 16.15’te 15 dakika olan ikinci molamızı verdik. Saat 17.35’te balıkçıya varmıştık. Balıkçıda gayet güzel bir akşam yemeği yedikten sonra gelişim ve eğitmenlerle beraber yapılan bireysel toplantılar başladı. Toplantılar gece ikiye kadar sürmüştü. Saat 09.00’da kalkmak için duyuru yapıldı. Hep beraber balıkçıda tulumlarımıza girip ırmak sesiyle beraber uykuya daldık.

Karagöl Kamp alanı

Karagöl Kamp alanı

2 Temmuz Cumartesi

Saat dokuzda kalkıp kalan son kahvaltılıklarımızı masanın üstünde topladık ve bir şeyler atıştırdık. Sonra son eğitimimiz olan negatif yüzeyden ip inişi için tek sıraya geçip bölgeye gittik. Buradaki eğitimimiz 10.20 civarı bitti ve balıkçıya geri dönüp eşyalarımız toparlamaya başladık. Buradan çantalarımızı sırtlayıp bizi alacak servise binmek yola yürüdük.

Niğde otogara çantalarımızı bırakıp otobüsümüzün kalacağı saate kadar yemek yiyip vakit geçirmek için Niğde merkeze gittik. Burada çok makul bir fiyata tıka basa doyduğumuz güzel yemeği soranlara önerebilirim. Bizim için artık faaliyet bitmişti ve dönüş yolculuğu başlamıştı. Pazar günü sabah dokuz gibi İstanbul’a varmıştık. Kulüp odasına bize zimmetlenen malzemeleri bıraktıktan sonra herkes evlere dağıldı.

Negatif yüzeyden ip inişi yaparken ben(fotoğraf: Yusuf Berk Bilgiç)

Negatif yüzeyden ip inişi yaparken ben(fotoğraf: Yusuf Berk Bilgiç)

Bu güzel, verimli ve dolu dolu geçen faaliyet için başta bütün YTÜDAK ailesine, ayrıca eğitmenlerimiz Şükrü ve Yusuf’a, faaliyet boyunca bize yardımcı olan gelişim üyeleri Selin, Vedat, Peker, Büşra, Oğuzhan, Efkan ve Ayşe’ye çok teşekkür ederim.

Tırmanışla kalın!

Gülsüm Kaya – Başlangıç

——————————————————————————————————————
——————————————————————————————————————

Bölge: Aladağlar / Niğde
Kamp Yerleri: Çelikbuyduran, Yedigöl Platosu, Karagöl
Tarih: 25 Haziran – 03 Temmuz 2016
Ekip: 20 Başlangıç, 9 gelişim/eğitmen
Malzemeler: Kask, Kemer, ATC, HMS, Yürüyüş Kazması, Kilitli Karabina, Malzeme Karabinası, Takoz Set, Hexa Set, Friend Set, Sikke Çeşitleri, Nutkey, Çekiç, Perlonlar, Pursikler, İlk Yardım Çantası, Bivak Torbası, 4 adet yarım ip 50m ve 70m tam ip.
Yazan: Ali Ağçal/Başlangıç

Bu faaliyet bütün başlangıç ekibi arkadaşlarımızın iple çektiği ve gelişi için sabırsızlandığımız bir faaliyetti. Faaliyetin birçok zorluğu olduğunu bildiğimiz için öncelikle çadır partnerlerimle bu faaliyeti konuşarak başladık. Ve sonrasında bu konuşmayı genişletip bir ekip olarak büyük bir katılımla faaliyet öncesi başlangıç ekibi olarak toplantı yaptık. Bu faaliyet toplantısı öncesi ufak bir konuşulması gerekenler listesi yapmıştım. Bu taslak üzerinden ekleme çıkarmalarla konuşma başladı yaklaşık 3-4 saat trans Aladağlar faaliyeti hakkında konuştuk tartıştık.

Faaliyet Öncesi Toplantısında Konuşulan Konular:

  • Faaliyet raporu: Son3-4 yılın faaliyet raporları tartışıldı. Faaliyet raporlarını okumayanlara okuması söylenildi.
  • Yemek planlaması: 5 gün 5 gece için yemek ayarlanması hakkında konuşuldu, akşam yemeği karbon hidratları (makarna, bulgur) ve bunların yanına protein olarak yenilebilecekler, yükte hafif enerjisi yüksek gıdalar konuşuldu. Protein kaynakları, kahvaltılıklar, ara öğünler kalori hesapları yapıldı.
  • Kıyafet: Gereksiz kıyafet getirilmemesi konuşuldu. Kaz tüyü montu olanlara polar bile getirilmemesi gerektği söylendi. Yedek kıyafet getirmemizi sadece yedek çorap ve iç çamaşırının gerekli olabileceği, yağmur yağabileceği bu yüzden yağmurluk ihtiyacı olabileceği vs. birçok kıyafetle ilgili konular tartışıldı.
  • Yürüyüş düzeni: Yürüyüş sırasında geride kalacağını düşünenler öne geçsin uyarısında bulunuldu.
  • Ekip olma ve bireysel sorumluklar: Ekip olarak birbirimizden sorumlu olduğumuz ve birbirimizle yardımlaşmaktan kaçınmamız gerektiği konuları konuşuldu. Buna ek olarak herkesin belirli bir antrenman yapması ve ekibe karşı sorumlulukların olduğu düzenli antrenmanlar yaparak ekibe uyum sağlamaları gerektiği konuşuldu.
  • Psikolojik Antrenman: Dağ da karşılaşacağımız durumlara karşı faaliyet raporlarını okuyarak psikolojik olarak bu durumlara karşı kendimizi hazırlamamız gerektiği konuşuldu.
  • Fiziksel antrenman: Bireysel ve ekip olarak antrenmanlar yapmamız gerektiği konuşuldu. Koşu, ağırlıkla yürüyüş gibi antrenman tipleri konuşuldu.
  • Fiziksel zorluklar: Karşılaşacağımız fiziksel zorluklar konuşuldu. Bunlar;
  • İlk gün 7 saat 35 dk yürünmüş kamp alanına kadar molalarla beraber
  • Gece bivakta uyku
  • Emler Zirve
  • Adsız tepe (mola yerine 10dk mesafede isteğe bağlı)
  • Dördüncü gün 7 saat 15 dk ikinci kamp alanına yürüyüş
  • 3 saat 25 dk dönüş yolu
  • H3, Direktaş, Karasay, Eznevit 2014 yılında zirve yapılmış
  • Teknik zorluklar: Teknik bilgi eksikliğinden dolayı zorluk yaşayabilecekler için orda yaşayacağımız teknik zorlukları sıraladık.
  • İp inişi (60metreden)
  • Dinamik istasyon kurma ve kendi istasyonundan ip inişi
  • Düğüm sınavı
  • Emler zirvesi sonrası dönüş yolunu başlangıcın bulması istenmiş
  • Harita okuma bölgeye hakim olma(herkesin birer Aladağlar haritası olsa iyi olur)
  • Negatif balkondan ip inişi

Bu teknik zorluklar için okulun tırmanış duvarından ip inişi çalışması düğüm çalışması ve Belgrad ormanında harita okumalı ağırlıkla yürüyüş çalışmaları yapıldı.

  • Eğitimler: faaliyette verilecek eğitimler konuşuldu.
  • Geleneksel tırmanış
  • Dinamik istasyon kurma
  • İp toplama
  • Harita okuma

Bu toplantıdan sonra haftada 1-2 gün ekip antrenmanları ve haftada 1-2 günlük bireysel antrenmanlarla faaliyete hazırlandık. Faaliyetten 4-5 gün önceye kadar da bu antrenmanları sürdürdük. Son 4-5 gün antrenmanı kestik ve tamamen karbonhidratla beslenerek karbon hidrat ihtiyaçlarımızı maksimum seviyeye getirdik.

Çanta ve Çadır ortak yükü planlanması:
Trans Aladağlar Faaliyeti Çanta Listesi

A)Genel malzemeler

  • Uyku tulumu
  • Mat
  • Kafa lambasi
  • Tozluk
  • 1 rulo tuvalet kağıdı
  • 1 paket ıslak mendil
  • Çakmak
  • Çakı
  • Bardak çatal kaşık
  • Baton
  • Güneş gözlüğü
  • Güneş kremi
  • Kask
  • Pursik
  • ATC
  • HMS
  • Kemer
  • Ağrı kesici, mide koruyucu ve dudak kremi
  • İç Eldiven
  • Kilitli karabina
  • 10 litrelik küçük çanta
  • Pusula

B) Kıyafetler

  1. Yağmurluk
  2. Alt- üst içlik
  3. Alt Eşofman(üstümde)
  4. 1 adet yedek t-shirt
  5. 2 adet yedek çorap
  6. 2 yedek iç çamaşırı
  7. 1 adet polar bere-boyunluk
  8. 1 adet buff
  9. Bot(üstümde)
  10. Kaz tüyü ceket
  11. Şapka (üstümde)
  12. Şilebezi uzun kollu gömlek (üstümde)
  13. Şort yüzmelik

C) Kişisel Yemek

Ara öğün

  1. Kuru üzüm kayısı incir karışımı (250gr) (2.5×275.7kcal)
  2. Fındık (300 gr) (3x701kcal)
  3. Cevizli sucuk (390gr)(3.9x268kcal)
  4. Hazır çorba 3 adet
  5. Koska fıstıklı krokan 5 adet (5x40gr) (2x576kcal)
  6. Misbon 2×43 gr
  7. 1 litre su

Toplam: 1226 gr 4889kcal yanı 6 günlük ara öğün 6x800kcal

D) Çadir içi ana yemek ve Çadir ortak yükü:

Akşam Yemekleri

  1. 2x(2.5 su bardağı bardak bulgur) 1000gr
  2. 3 paket makarna 1500gr
  3. Salça (3x135gr)
  4. Sıvı yağ (200ml)
  5. Tuz ve baharat
  6. Kuru et 3x150gr
  7. Sucuk 2×125 gr

Kahvaltı

  1. Zeytin siyah ve yeşil (300gr)
  2. 3X100 gr tulum peynir ve 2×100 eski kasar
  3. 1500 gr dilimli ekmek
  4. 500 gr helva
  5. Bal 100 gr
  6. Çay
  7. Tang 10 adet
  8. Bitki çayi 5 taneÇadır içi malzemeler:Çadır (3000gr)
  1. Ocak (200gr)
  2. Tencere tava çaydanlık  (500gr)
  3. Kazıklar (300gr)
  4. Kartuş(Çadır ortak yükü)(2*450gr)
  5. Termos (500gr)

Toplam hesaplanan Çadır içi ortak yük toplamı yaklaşık 12105 gr(bu 3 kişiye dağıtılacak) kişi başı 4035gr.
Çadır yüklerini 3 kişi arasında eşit şekilde paylaştırmak için 3 kişilik yük dağılımı yapıldı.

A kişisi B kişisi C kişisi
Çadır iç dış tente (2500gr) Çadır pole (500gr) Termos (500gr)
500 gr dilimli ekmek Ocak (200gr) 3 paket makarna 1500gr
Sıvı yağ (200ml) Tencere tava çaydanlık  (500gr) 500 gr helva
Salça (3x135gr) Kazıklar (300gr) 500 gr dilimli ekmek
Siyah zeytin (160gr) Kartuş(Çadır ortak yükü)(2*450gr) 2x(2.5 su bardağı bardak bulgur) 1000gr
Sucuk 2×125 gr 500 gr dilimli ekmek ÇÖP(başlangıçta 0 gr)
Kuru et 3x150gr
3X100 gr tulum peynir ve 2×100 eski kasar
Bal 100 gr
Yeşil Zeytin 140gr
Toplam: 4015gr Toplam: 4090 gr Toplam: 4000 gr

Not: tuz baharat ve tangler çaydanlığın içine sıkıştırılacak bu durum B kişinde ekstra 50 gr 100 gr artış yaratabilir. C kişisinin başlangıçta çöp yükü sıfır yemekleri azaldıkça çöpü artacak şekilde planlandı.

Çok adil bir yöntem olan taş-kağıt-makasla kişileri belirledik  A kişisi Enes, B kişisi ben ve C kişisi Erkut oldu.

25.06.2016 Cumartesi

Saat 14:00’te çadır partnerlerimle buluştuk yük dağılımını yaptık. Saat 16:00’da çanta kontrolü ve malzeme zimmeti için kulüp odasının önünde buluşuldu. Öncelikle çantalarımızdaki malzemeleri kontrol ettiler bazı çadır gruplarından fazla gördükleri malzemeleri çıkardılar. Çadır grubumuza iki adet yarım ip ve 21 adet Friend zimmetlendi. Yarım iplerden birini Enes, diğer yarım ipi ben ve friendleri Erkut alacak şekilde teknik malzeme yükünü 3’e böldük. Ayrıca bu yüklere ek olarak bizim çadır grubuna 3 adet yürüyüş kazması herkese birer adet olmak üzere verildi. Herkese Aladağlar haritası dağıtıldı. 18:00 da zimmetleme işlemleri bitti ve akşam yemeği için Beşiktaş çarşıya indik. Otobüsümüz 23:00 da kalkacağı için 23:00 kadar burda vakit geçirdik. Ve 23:00da Niğde otobüsüne bindik.

26.06.2016 Pazar

Saat 09:35 Niğde Otogarına vardık. Otogarda poğaça, simit ve açma ile kahvaltımızı yaptık. Tekrar otobüse bindik bizi getiren otobüsle Çukurbağ köyüne doğru yola çıktık. Saat 10:40 gibi Çukurbağa (Rakım:1300m) vardık. Salim Abi ve kardeşi bizi traktörleriyle karşıladı. Saat 11:00’a kadar çantalarımızı traktörlere yükleyip yola çıktık.

Traktörden

Traktörden

Saat 12:00 da Gelincik kayalarında (Rakım:2000m) traktörlerden indik.

Gelincik kayaları

Gelincik kayaları

6 gün boyunca yanımızda olacak yükümüzü yanımıza aldık. Salim Abi’ye emanet edeceğimiz eşyaları Salim Abi’ye verdik. İrtifa alacak şekilde batonların boylarını ayarladık. Saat 12:50’de Karayalak Vadisi’ne doğru yürüyüşe başladık. Yürüyüş başladıktan 15-20 dakika sonra başlangıçtan arkadaşımızın daha önceden dizindeki bağlardan rahatsızlığı olduğu için dizleri daha fazla dayanamadı. Gülistan ile eğitmenlerin kararıyla Gülistan arkadaşımızı geri şehre indirdiler.  Saat 14:20’de ilk mola yerimiz olan Karayalak Kapı’ya (Rakım:2415m) vardık.

Karayalak Kapı

Karayalak Kapı

Saat 14:40 mola bitti tekrar yürüyüşe başladık. Saat 16:00’da ikinci molamızı Emler ve Kızılkaya zirvelerini gören vadide (Rakım:2800m) verdik. Saat 16:10!da ikinci molamız bitti. Saat 17:20’de üçüncü molamızı verdik. Saat: 18:30’da Çelikbuyduran adındaki (Rakım:3195m) ilk kamp alanımıza vardık. Çadırlarımızı kurmamız, yemek yememiz ve sıvı almamız söylendi. O akşam başka bir faaliyet olmayacağı söylendi. Çadırlarımızı kurduk. Yemek pişirmeye başladık. Bu süre zarfında birçok kişide baş ağrısı ve bazı arkadaşlarımızda mide bulantısı oluştu. Bunun sebebi ise 19 buçuk saat gibi bir sürede sıfır rakıma sahip İstanbul’dan, 3200 metre rakımda bulunan Çelikbuyduran’a yükselişimizdi. Vücudumuz bu duruma aklimite olmaya çalışıyordu. Yemeklerimizi yedik. 21:30 mutlak sessizliği bile göremeden sızmıştık. Bu arada eğitmenlerimizden Yusuf sabah 6:00’da Karasay ve Eznevit zirvelerine çıkmak için hazır olmamızı istedi. Ve bizden ekip olarak yanımızda 2 adet mat, 8 kilitli karabina, 2 uzun perlon, 2 yarım ip, ilk yardım çantası ve her çadır grubunun kendi zirve çantalarıyla su ve ara öğünlük yiyecekleriyle hazır olmamızı istedi.

27.06.2016 Pazartesi

Saat 4:00’da uyandık ve uyandığımızda aklimite olduğumuzu baş ağrısının dindiğini gördük. Saat 04:15’te çadırdan çıktık ve kahvaltı yaptık. Çay ve hazır çorba içip saat 06:00 da tek sıra olarak hazır olduk. 06:10 kamp alanından ayrıldık. 07:35’te Karasay zirvesine (Rakım:3400m) vardık zirve defterine adımızı yazdık ve fotoğraf çekildik. Burada Yusuf bize Karasay’dan görünen zirveleri gösterdi haritalarımızdan o zirveleri bulduk.

Karasay Zirve (Rakım:3400m)

Karasay Zirve (Rakım:3400m)

Karasay zirveden ayrıldıktan sonra Karasay’ın hemen yanındaki zirve olan Eznevit(Rakım:3380) zirvesine saat 8:35’te vardık.

Eznevit zirveden (Rakım:3380)

Eznevit zirveden (Rakım:3380)

Eznevit zirvesinden ayrıldıktan sonra Çelikbuyduran’daki kamp alanımıza doğru yola çıktık. Saat 10:36’da Çelikbuyduran kamp alanına vardık. Eğitmenlerimizden Şükrü saat 12:00’da tüm kamp yüküyle hazır olmamızı istedi. Çadırları ve çantaları topladık saat 12:00 da tek sıra olarak hazırdık. Saat 12:30’da Yedigöller geçidine geldik. Yusuf burada Emler zirve yapmak isteyenlerin zirveye çıkarılacağını kendini iyi hissetmeyenlerin Yedigöller geçidinde zirveyi çıkanları bekleyeceğini söyledi. Emler Zirveye gitmek isteyen 13 başlangıç, 5 gelişim ve 1 eğitmen ile yola çıktık.  Saat 13:12’de Emler Zirveye(rakım:3723m) vardık. Aladağların en yüksek 4 zirvesinden birine ve ilk defa 3723 metre gibi bir irtifası olan bir zirveye çıktığımız için çok sevinçliydik. Zirve defterine adımızı yazdırdık. Bayağı bir fotoğraf çekildik.

Emler zirveden (Rakım:3723)

Emler zirveden (Rakım:3723)

Saat 14:00’da zirvenin aşağısında bizleri bekleyen arkadaşlarımızın yanına döndük. 14:10’da Yedigöller kamp alanımıza doğru gitmek için yola koyulduk. Saat 15:00’da Yedigöller Platosu’ndaki 2 günlük kamp kuracağımız kamp alanımıza vardık. Saat 17:00’da eğitim olduğu için toplanılacağı ve tüm teknik malzemeler ip hariç emniyet kemerleri takılı olarak hazır olmamız söylendi. Saat 17:00’da geleneksel tırmanış malzemeleri eğitimi oldu. Daha sonrasında herkesin kendi sikke, takoz, friend ve hexasını yerleştirmesini söylediler. Bütün malzemeleri denedik. Saat 19:50’de geleneksel malzeme eğitimi bitti ve gece bivak yapacaklar açıklandı. 7 kişi seçildi. Bizim çadırın bivak gülü olarak beni seçtiler. Saat 22:00’da bivakçıların hazır olması gerektiği söylendi. Akşam yemeğini yedik. Sağ olsun çadır partnerlerim gece üşürsem diye termosa cay koyup bana verdiler. Uyku tulumu ve matımı alıp eğitmenleri bekledik. Saat 22:00’da gelişimden Ayşe ve Büşra arkadaşımız bizleri bivak yapacağımız alana götürdüler. Bize 2 tane 2 kişilik 2 tane de tek kişilik bivak torbası verdiler. 10 dakika içinde organize olup uyku tulumumuzla beraber bivak torbasının içinde olmamız söylendi hızlı bir şekilde organize olduk uyku tulumu kötü olanlar 2 kişilik çadırlarda 2 kişi ve 3 kişi olarak kaldı. Uyku tulumu iyi olanlar tek kişilik uyku tulumunda yattı. Ben o gece tek kişilik uyku tulumundaydım. Eğitmenler bizi uyandırına kadar tuvalet harici bivaktan çıkmamamızı ve acil bir durum olamadıkça kamp alanına gelmememizi söylediler. Bayağı hareketsiz bir gece geçirdik tek kişilikte bile hareket etmek çok zordu. Gece biz bivakta üşümeyi beklerken bivak o kadar sıcak oldu ki tulumların içinde terden sırılsıklam olduk. Ben tüm bunları sabah 6’da uyandırıldığımızda fark ettim. Zira uyku tulumuna girdikten 5 dk sonra uyuyakalmışım. Bana gece seslenmişler ‘’Ali, ali, ali uyuyor musun’’ diye sabah haberim oldu. Ama yıldızların altında uyumak gibisi yok sadece 5 dakikasını görebilsem bile çok güzeldi.

28.06.2016 Salı

Sabah saat 6:00’da bivaktan uyandırıldık.

Bivak alanı

Bivak alanı

Kamp alanına geri döndük. Çadır partnerim Enes uyanmıştı, Erkut’un da üzerine atlayıp uyandırdık. Saat 8:00 H2, H3 ve Adsız tepeye çıkılacağı için erkenden kahvaltımızı yaptık ve zirve çantalarımızı hazırladık. Saat 8:00’da hazırdık. Saat 9:00’da Adsız Tepe’nin altında ilk molamızı verdik. 10 dakika molanın ardından 10:30’da Adsız Tepe zirveye (Rakım:3500m) vardık.

Adsız tepe (Rakım:3500)

Adsız tepe (Rakım:3500)

10:50’de Adsız Tepe’yi terk ettik ve H3’e doğru yola çıktık. Ancak zirveye 100 metre kala hava bozduğu için zirve iptal edildi. Daha sonrasında faaliyet sonu toplantısında bu zirvenin neden iptal edildiği hepimize açıklanacaktı. Kamp alanına dönüş yoluna başladık. Adsız zirvenin altına indik ve saat 12:40’ta mola verildi. Eğitmenler geri kalan yolu bizim bulmamızı istedi. Önceki faaliyet raporlarından böyle bir durumun olacağını bildiğimizden çadır partnerim Enes ile Erkut geliş yolunun haritasını çizmişti. Bu haritaya göre yola koyulacaktık ama öncelikle ekip olarak 2 öncü seçildi. Bu kişiler Enes ve ben olduk. 1 artçı seçildi bu Erkut oldu ve Tempocu olarak Ayser seçildi. Öncülerde 1 tane, Tempocuda 1 tane ve artçıda 1 tane olmak üzere 3 tane telsizle saat 12:50’de yola çıktık. Saat 13:50 de sorunsuz bir şekilde kamp alanına ulaştık. Kamp alanına ulaştığımız anda yağmur başladı ve hemen çadırlara girdik. Eğitmen Yusuf saat 16:00 da geleneksel tırmanış eğitimi için hazır olmamızı istedi. Hava biraz yağmurluydu çorba kaynattık, dinlendik ve hazırlandık. Saat 16:00’da Eğitmenimiz Yusuf bize lider çıkışı malzemeleri yerleştirerek gösterdi. Gelişimden Oğuzhan arkadaşımız artçı oldu. Artçı emniyetini almayı gösterdi. Tırmanışa başlanılan yere önce istasyon kurdular. Yusuf Daha sonra artçının emniyetini almayı uygulamalı olarak gösterdi. Daha sonra bizleri üçerli dörderli gruplara bölüp bizlerin istasyon kurmamızı istediler. 3-4 tane  2 ve 3 emniyet noktalı dinamik istasyon kurduk. Hatta çok çok küçük bir takozdan emniyet alıp istasyona oturup o malzemeye güvenmeyi öğrettiler. Daha sonra tek sikke, tek friend ve tek hexaya oturduk. Malzemeyi yerleştirmeyi ve malzemeye güvenmeyi öğrendiğimiz çok verimli bir eğitimdi. Saat 19:30’da eğitim bitti. 21:30’da yardımcı iplerle hazır olmamız istendi. Saat 21:30’da yardımcı ipleri ayaklarımıza bağlayarak çok enteresan bir oyun oynadık. Oyun tamamen takım çalışması ve psikolojik dayanım gerektiren bir oyundu. 23:30’da oyun bitti ve sabah 9:00’da tüm kamp yükü ile hazır olmamız gerektiği söylendi.

29.06.2016 Çarşamba

Saat 6:30’da uyandık, kahvaltımızı yaptık. Kahvaltıdan sonra çadır toplama işleriyle uğraştık. Daha sonra saat 9:00’da yeni kamp yerimiz olacak olan Karagöl kamp yeri için yola çıktık. Saat 10:20’de ilk molamızı 15 dakika süreyle verdik. Daha sonra ikinci molamızı 11:30 da 3310 metrelik adsız bir zirvenin yanında verdik. Saat 13:10’da üçüncü molamızı 2830 metre irtifada verdik. Burada su kaynağı da vardı sularımızı doldurduk. Saat 14:50 son kamp alanımız olan Karagöl’e vardık. Çadırlarımızı kurduk ve bir sonraki eğitimin saat 17:00’da olacağı söylendi. Birkaç kişi göle girdi.

Karagöl

Karagöl

Saat 17:00’da geleneksel tırmanış malzemesi yerleştirme ve istasyon kurma eğitimi aldık saat 19:30’da bu eğitim bitti. Saat 21:30’da tüm iplerle tek sıra olmamız istendi. Bu eğitim olana kadar herkes yemek yapıp akşam yemeğini yedi. Saat 21:30’da ip toplama eğitimi verildi. Eğitim sırasında ip toplamayla ilgili Yusuf bir soru sordu ve bilene ve uygulayabilene YTÜDAK çıkartması verileceği söylendi. Erkut bildi ve YTÜDAK yapışkanını kaptı. İp toplama eğitimi 23:30’da bitti. Bivakçılar çağırıldı. Erkut bivağa gitti. Sabah 9:00’da tüm teknik malzemelerle hazır olmamız istendi.

30.06.2016 Perşembe

Sabah 7:00’da uyandık. Kahvaltı hazırladık saat 9:00’da tüm teknik malzemeler ile kemerler takılı şekilde hazır olduk. Eğitmenler bizi 10  ve 9 kişilik iki gruba ayırdı. Birinci ekip 60 metre ip inişi yapacaktı. Biz ikinci ekip olarak kendi istasyonumuzu kurup 20 metre ip inişi yapacaktık. 10 kişi olarak gittiğimiz kendi istasyonumuzdan ip inişi yapacağımız bölgede 4-3-3 olarak 3 gruba ayrıldık. Bizim grupta ben-Enes-Yeşim-Burçak olduk 2 adet çok küçük takoz ve bir adet bıçak sikke kullanarak 3 noktalı çok güzel bir dinamik istasyon kurarak dördümüz de ip inişini yaptık. İlk geleneksel malzememizden ip inişi olduğu için oldukça heyecan vericiydi. Saat 16:00’da eğitim bitti. Akşam yemeğimiz yedik 20:55’te düğüm sınavı yapmak için çadırlarımıza gelişimden arkadaşlar geldi. Düğüm sınavı sonrasında gelişimden arkadaşlar bizlere temel düğümler haricinde yeni düğümler gösterdi. Sabah 7:00’da kendi istasyonunu kurup ip inişi yapacakların hazır olmasını, sadece 60 metre ip inişi yapacakların ise saat 8:00’da hazır olmaları söylendi. Bivakçılar çağırıldı bu gece bivak sırası bizim çadırda Enesteydi. O gece Enes yokken Erkutla Çok eğlendik.

01.07.2016 Cuma

Sabah saat 6:15’te uyandık ve kahvaltı hazırladık. Gece biz çadırda yatarken hava biraz soğuk olmuş Enesler bivakta önce çok terlemiş sonra tulumlar ıslanmış üşümüşler. Saat 8:00’da 60 metre ip inişi için yola koyulduk. 10 kişilik grubumuz tek tek ip inişi yaptı. Saat 12:30’da ip inişi eğitimi bitti. Saat 14:00’da dönüş için tüm kamp yüküyle hazır olmamız istendi. Mıntıka temizliğinden sonra 14:00 da hazır olduk. Son fotoğraflar çekildi.

Karagöl kamp alanından ayrılış

Karagöl kamp alanından ayrılış

Saat 14:15’te dönüş yürüyüşü başladı. Saat 15:10’da ilk molamızı verdik. Saat 16:15’te ikinci molamızı verdik. Saat 17:35’te balıkçıya vardık. Yemeklerimizi yedik. Ve faaliyet sonu bireysel toplantıyı bekledik. Saat 20:30 bireysel toplantı başladı. 19 kişilik başlangıç ekibi olarak saat 02:00 kadar bireysel toplantılar sürdü. 02:10’da genel faaliyet toplantısı yapıldı, Şükrü ve Yusuf eksiklerimizi ve pozitif yönlerimizi söyledi. 15-20 dakikalık genel toplantıdan sonra balıkçıda masaların yanına matlarımızı serip yattık.

02.07.2016 Cumartesi

Sabah saat 9:00’da Şükrü’nün telefonun çalan Hababam Sınıfı – İzci Marşı ile uyandık. Kahvaltıdan sonra son eğitimimiz olan 60 metre yer yer negatif ip inişi yapmak için yola koyulduk. Saat 10:55’te ip inişi yapacağımız alana vardık.
Şükrü ve Efkan istasyon ve yaşam hattı kurdular.
Negatif yüzeyden ip inişi yapıldı.

Negatif yüzeyden ip inişi

Negatif yüzeyden ip inişi

Saat 14:30’da eğitim bitti. Balıkçıya döndük. Saat 15:30’da Niğde’ye dönüş için balıkçıdan ayrıldık. Saat 16:00’da servise bindik. Niğde Otogara çantalarımızı bırakıp birkaç kişi hamama gittik yemek yedik ve akşam dönüş otobüsü gelene kadar oyalandık.

03.07.2016 Pazar

Sabah Alibeyköy’e indik ve zimmetli eşyalarımızı kulübe bırakmak için Yıldız’a geldik. Zimmetli eşyalarımızı verdik ve faaliyet sona erdi.

Bizi tüm faaliyet boyunca öz veriyle eğitim veren yardım eden faaliyeti düzenleyen tüm eğitmen ve gelişim arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ayrıca bütün faaliyet boyunca faaliyeti ayrı bir eğlenceli kılan çadır partnerlerim Enes ve Erkut iyi ki varsınız. Fotoğrafalar için de Bahadır, Erkut ve Yusuf’a teşekkür ederim. Ve tabii ki tüm başlangıç arkadaşlarım bütün faaliyet boyunca yürekten paylaşımlarınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Ali Ağçal – Başlangıç

 

Vulnerability Scanner