Ekip: Başlangıç Grubu
Tarih: 08.11.2003
Yazan: Mert Karaçim
Bölge: Ballıkayalar
Kamp yeri: Ballıkayalar Mesire Yeri
Çantada: K2 Çadır, uyku tulumu, mat, kıyafet (3 adet tişört, 1 adet içlik, 1 adet polar, 1 adet polar eşofman altı, 1 çift ayakkabı, 1 adet şort, 1 adet yağmurluk, çorap, iç çamaşırı), yiyecek, foto mak., 1 adet bütan-propan ocak ve kartuş, diş fırçası, sabun…
Biraz gecikmeli olarak Taksim’den ve daha da gecikmeli olarak (yaklaşık 1 saat) Kadıköy’den hareket ettik.
Köyü geçtikten sonra köprüde otobüsten indik. Toprak yoldan yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle kamp yerine vardık ve kampı attık. Kamp alanı Ballıkayalar Mesire Yeri’ne 100-150m kadar mesafede dere kenarında yeşillik, geniş bir çayır.
Çadırı kurarken farkettik ki eksik olan kazıkların yanısıra pollerin eğrilmiş ve pollerin ucuna geçen metal parça kaybolmuş. Nasıl kursak bu çadırı derken eğitmenlerden biri sahte karabinamızı aldı ve oraya takıverdi, böylece sorunumuz halledilmiş oldu. Çadırlar belli bir grid halinde hizaya sokulduktan sonra eğitmenler performans testi için grupları çağırdı. Sadece koşu için getirdiğim spor ayakkabılarımı ve şortumu giydim. Test; koşu, mekik, şınav ve barfiksten oluşuyordu. Koşmamız gereken parkur, otobüsten indiğimiz yerden kampa kadar olan yolun gidilip geri dönülmesi…Herkesin dereceleri not edildi ve işi bitenler yemek hazırlamak için kolları sıvadılar. Fakat yemek faslı için orada bulunan piknik masalarının kullanılmasını eğitmenler tepkiyle karşıladılar. Ama herkesin çoktan masalara yayılmış olduklarını gördüklerinde ses çıkarmadılar.
Öğleden sonra düğüm eğitimi için tekrar gruplar oluşturuldu. Öğretilen düğümler :
- Açık/kapalı 8’li
- Açık/kapalı yarım kazık
- Açık/kapalı tam kazık
- Çift balıkçı
- Pursik
- Perlon düğümleri
Düğüm eğitiminden sonra yatana kadar epey bir boş vaktimiz vardı. Kamptaki arkadaşlarla kaynaşma fırsatımız oldu. Herkes gayet memnun gözüküyordu hayatından. Bu arada dağcılıkta kullanılan ocakların genel bir tanıtımı yapıldı. Avantajları ve dezavantajları bir bir sıralandı, kullanımları gösterildi ve çalışma koşulları belirtildi. Akşamüstü 8 sularında yat emriyle birlikte herkes çadırına çekildi. Çadırı olmayan bir arkadaş (Meral) daha bize katıldı. Böylece K2’nin içinde 3 kişi uyku tulumlarımıza girdik ve düğüm çalıştık.
Saat 2.30’da kalk emriyle uyandık ve çadır hariç tüm kamp malzemeleri çantanın içinde sıraya geçmemiz için 15 dakika verildi. Bu süre aşılınca çadırı da toplamak şartıyla sırada olmak için 10 dakika ek süre verildi. Bütün çabamıza rağmen bu sürelerin tamamını 7,5 dakika kadar aştık. Bu da bize yaklaşık 1 saatlik yürüyüş olarak geri döndü. Ballıkayalar mevkiinde geniş bir daire çizmek suretiyle kamp alanına geri döndüğümüzde saat 3.30’u geçiyordu. Bütün gün yağmur yağmış olmasına karşın gece hava yükselmişti ve yürüyüş nispeten güzel bir havada yapıldı. Çadırları tekrar kurup sıcak birşeyler içtikten sonra mutlu bir şekilde herkes uyku tulumuna girdi.
Sabah 11’de düğüm sınavı yapıldı. Düğümlerin atılması ve kullanım alanları soruldu. Öğleden sonra ise kamp alanı toplandı, temizlendi ve herkes hazır bir şekilde sıraya geçti. Otobüse binmeden evvel 1 buçuk saat kadar enfes bir manzara eşliğinde kanyonda yürüyüş yapıldı. Dere kenarında klip çekenlere laf atıldığından ötürü grup 1 uyarı aldı.
Bu arada hava durumundan da bahsetmek gerekirse; genelde çok bulutlu ve yağmurlu bir haftasonu kampıydı. Her ne kadar gece yürüyüşünde havanın ılık hatta düğüm sınavı sırasında güneş açmış olmasına karşın çadırı evde ayrıyetten kurutmak gerekti.
Oldukça eğitici ve verimli bir kamp oldu. Özellikle gece yarısı kalkıp kampı toplamanın ve diğer eğitimlerin ileride bize büyük avantaj sağlayacağını sanıyorum. Uyumlu bir grup olduğumuzu düşünüyorum özellikle çadırlar toplanırken sergilenen yardımlaşma takım ruhunu daha da pekiştiriyor. Diğer kampların daha da güzel geçmesini diliyorum.
NOT: Gelecek kamp öncesi edinilmesi gereken malzemeler: Tozluk, termos-bardak, ledli kafa feneri.