Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2015 » Keşiştepe – Paçoz 2 Varyant

Keşiştepe – Paçoz 2 Varyant

YER: ULUDAĞ-KEŞİŞTEPE
ROTA: PAÇOZ 2 VARYANT
ZORLUK: 3, M3, WI3
EKİP: Yusuf Berk Bilgiç, Berkcan Akbulut, Ali Kayaturan
Tarih: 22.03.2015
Rota Başlangıç: 07.30
Zirve: 13.00
Malzemeler: Kask(H), Kemer(H), Krampon(H), Teknik Kazma(H), Hms(H), Atc(H), Kilitli Karabina(8), Ekspres ve arabant(9), Friend set(7), Takoz Set(13), Nutkey(2), Sikke Çeşitleri(6), Perlonlar(5-6 endless), Buz Vidası(2), T Profil, Pursikler
Yazan: Yusuf Berk Bilgiç

 

21.03.2015(Cumartesi)
5. Keşiştepe miks tırmanış şenliği için geldiğimiz Bursa’da cumartesi günü havanın kötü olmasından dolayı günün çoğunu Bursa’da geçirmiştik. Öğleden sonra kötü havada ve yolda(teleferik sarı alana kadar çalıştığı için dolmuşla gitmeyi tercih ettik) zorlu bir şekilde de olsa 2. Oteller bölgesine vardık.
Cumartesi günü hava çok kötüydü sisten hiçbir şey gözükmeyecek durumdaydı, eğer ayak izleri olmasaydı kamp alanını çok zor bulurduk büyük ihtimalle.
Şenlik kamp alanına geldiğimizde 15-20 çadır vardı, biz de uygun bir yer bulup kendi çadırımızı da kurduktan sonra akşam olacak bilgilendirmeye kadar vakti çadırda geçirdik.
Akşam 21.30 da şenlik kapsamında yapılan konuşmada motivasyon ödülleri dağıtıldı ve kulübümüze de bir adet lider çantası hediye edildi (buradan hediye için teşekkürlerimizi iletiriz). Akşam yapılan konuşmadan sonra biz de herkes gibi sabah havanın güzel olması düşüncesiyle çadırımıza geçtik.
22.03.2015(Pazar)
Sabah erkenden kalkıp 06.00 da telesiyeje bindikten sonra maden bölgesinde kamp atan Şükrü, Ozan ve Murat’ın yanına gidip eksik olan malzemeleri aldık, sonrasında kamp alanından rotayı biraz inceleyip 07.10 civarı harekete geçtik.

 

Rotaya Yaklaşım

Rotaya Yaklaşım

 

Rota dibine geldiğimizde saat yaklaşık olarak 08.00 ı gösteriyordu; dihedral bacamsı giriş tüm rotanın en zor etabıydı diyebiliriz. Rota başlangıcında istasyon kurmak için güzel çatlaklar mevcut fakat girişteki kaya etabında emniyet atmak için karı oldukça fazla eşelemeniz gerekmekte, 1. İp(aşağı yukarı 40 m) boyunda 2 malzeme(takoz, friend) ile yaklaşık 10-15 metrelik miks etabı geçtikten sonra rahat kar etabına bağlanıyor. Burada direk karşıda gözüken ortadaki kayadan istasyon kurmak için güzel yerler mevcut. 1. ip en zorlandığımız ip boyu olarak söyleyebiliriz ancak en zevkli etap olduğu da kesin.

 

1. ip miks etap (Yusuf Tırmanıyor)

1. ip miks etap (Yusuf Tırmanıyor)

1. ip miks etap (Berkcan Tırmanıyor)

1. ip miks etap (Berkcan Tırmanıyor)

1. İp Sonu

1. İp Sonu

2. ipe geçmeden önce nereden gideceğimize karar veremedik ve klasik rota ve varyanttan farklı olarak 2. İstasyon noktasının solunda kalan kar kulvarının sonunda bir hattın gittiğini fark ettik. 2. İpte sola doğru yaklaşık 50 m serbest devam edip devam eden hattı inceledikten sonra buradan gitmeye karar verdik. Sonradan öğrendik ki bu hat ayaşlı rotasının son ip boyuyla hemen hemen aynıymış.

 

2. İp Genel

2. İp Genel

 

2. ip sonu (Ali)

2. ip sonu (Ali)

 

3. ip( yaklaşık 40-45m) boyunun başında istasyonda sikke dışında emniyet atacak pek güzel yer bulamadık. İstasyon kurulduktan sonra yaklaşık M2(tahmini) zorluktaki çok iyi kardan ve miks etaplardan yükseldikten sonra sırta bağlanan bölüme doğru karın gevşemesi sırta çıkmak için karı oldukça eşelemeyi gerektirdi, 3. İpin en stresli anları bu anlardı denebilir. 3. İpte malzeme atacak pek çok çatlak var çoğunlukla orta boy takoz ve friend iş gördü. Sırta çıktıktan sonra da t profil ara emniyet olarak kullanıldı. Ayrıca 3. İstasyonda sökemediğimiz için 1 adet sikke bulunmakta.

 

3. İp Boyu

3. İp Boyu

3. İp Boyu Girişi

3. İp Boyu Girişi

3. İp Sırta Çıkış

3. İp Sırta Çıkış

3. İp Boyu Sonları

3. İp Boyu Sonları

Son İstasyon

Son İstasyon

3. İp (Varyant)

3. İp (Varyant)

 

NOT: Oldukça eğlenceli miks etaplar içeren rotada kar durumu oldukça iyiydi denebilir. Kilit etap olan 1. İp boyunun girişinde malzeme atmak oldukça güç, malzeme atabilmek içinde karı fazlaca eşelemek gerekiyor. Rota genelinde sikke sadece 3. İstasyonda kullanıldı bunun dışında ara emniyet olarak orta boy takoz ve friend için güzel çatlaklar var.

 

Ekip Zirvede

Ekip Zirvede

 

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner