Duyurular
Anasayfa » Genel » www.dagkazalari.org Yayında!

www.dagkazalari.org Yayında!

YDK – Yıldızlı Dağcılar Spor Kulübü Derneği’nin değerli katkılarıyla hazırlanan www.dagkazalari.org yayınlandı.

“Bu sitede; Türk dağcılarının, dağcılık sporunun içerdiği disiplinlerden herhangi birini gerçekleştirirken ölümle sonuçlanan kazaları ele alınmıştır.

Söz konusu kazalar ile ilgili yorum yapılmaksızın, olay anında orada bulunan görgü tanıklarının ya da yaralı kurtulanların ifadeleri ve/veya dağcılık camiası tarafından yayınlanan kaza raporları ve/veya kaza ile ilgili gazete haberleri olduğu gibi alınmıştır.

Amacımız, dağ kazaları ile ilgili istatistiki bir çalışmanın paylaşılmasıyla birlikte benzeri kazaların tekrarlanmaması umuduyla bilinçlendirme platformu oluşturmaktır.”

Bize bu değerli kaynağı kazandıran tüm YDK üyelerine gönülden teşekkür ederiz.”

“Bu araştırmanın temelleri 1989 yılında yitirdiğimiz değerli alpinist, dağcı Sn. Recep ÇATAK tarafından başlatılmış, ilk olarak 1988 senesinde ODTÜ’de gerçekleşen Dağcılık Sempozyumu için hazırlanan kitapçıkta yayınlanmıştır. Sn. Recep ÇATAK’ı yitirdiğimiz dönemden sonra bilgiler YTÜDAK üyelerinden Sn. Alper SESLİ tarafından devam ettirilmiş ve ders olarak bu kaynakça üzerinden geliştirilerek dağcılık camiamız ile paylaşılmaya başlanmıştır.

25 yıl boyunca sevgili Alper Sesli tarafından toplanan tüm bilgiler Yıldızlı Dağcılar Kulübü Derneği (YDK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü (YTÜDAK) gönüllülerinin çalışmasıyla online platforma www.dagkazalari.org adresiyle taşınmıştır.”

Vulnerability Scanner