Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2024 » Geyve 600 Rotası Tırmanış Raporu

Geyve 600 Rotası Tırmanış Raporu

Yazan : Merve Kaya

Ekip : Yiğit Can Urlu, Ege Özkan, Merve Kaya

Rota : Geyve 600

Bölge : Orta Kule Sektör , Geyve/Sakarya 

Rota uzunluğu : 90 mt

Stil : Geleneksel

İp boyları : 

1.İp boyu 35 mt V+ (Ege)

2.İp boyu 30 mt IV+ (Merve)

3.İp boyu 25 mt IV+ (Ege) 

Tarih : 4 Mayıs 2024

Tırmanış Süresi: 3.5 saat

Malzeme Listesi : 2×60 yarım ip , 1 set cam , 1 set takoz , 2 nutkey, 14 alpin ekspres , 8 kitli karabina , 5 adet sikke , 2 çekiç , Yardımcı ipler , Kapalı perlonlar ve Dynamalar , ilkyardım çantası

Tırmanış Öncesi:

Bayadır geleneksel tırmanmayışın verdiği istekle bir şeyler yapmak istiyorduk, Ege ile Geyve 600 yapalım diye birbirimizi “tam anlamıyla” sıkıştırdık. Yiğit’e bu fikirle gitmeden önce Geyve 600 için bulabildiğimiz raporları okuduk, rota manzarası ve verebileceği tırmanış keyfiyle bizi heyecanlandırmıştı. Ege ile birlikte Yiğit’e rotayı istediğimizden bahsettik, Yiğit de artçı olarak bizimle geleceğini söyledi. 

4 Mayıs Cumartesi 

Cuma gecesi başlangıç grubuna yönelik Geyve Kaya Tırmanış Faaliyet’i için İstanbul’dan yola çıkarak saat 2 gibi kamp alanına varmıştık. Çantalarımızı hazırladık ve çadıra geçtik. Saat 04.30’ da uyanmak üzere uyku tulumuna geçtik. Aslında uyumamıştık da gözlerimizi dinlendirmiştik  04.30 da kalkıp hazırlandık, hızlı bir kahvaltının ardından yola çıktık. 

Kamp alanından çıkıp direkt gözüken Orta Kule sektöre doğru patikadan yola çıktık. 20 dakikaya rota dibine varmıştık. 

Resim 1: Rota yaklaşımı yaparken (05.50)

1.İp boyu 35 mt V+ (Ege)

Girişteki ağaçlı sete kadar 1-2 metre free yükseldikten sonra ağaça ilk istasyonumuzu kurduk. İlk ip boyunda oldukça sağlam, bol bol cam ve takoz alıyordu. Kilidi barındıran bu ip boyunda Ege hızlıca yükseldi ve sete ulaştığında üç cam ile istasyonunu kurdu. Kilit olarak bahsedilen kısımda kaya oldukça sağlam olduğundan rahat bir tırmanış ile geçilebildiğini belirtebilirim. İstasyona vardığımızda Ege ile malzemeleri değiştirip tırmanışa geçtim. 

2.İp boyu 30 mt IV+ (Merve)

Zevkine malzeme attığım, rahat tırmanış veren bir ip boyuydu. İp boyunun başlarında rahatça cam ve takoz attım. Sadece dalların biraz yorduğunu itiraf edebilirim fakat manzarası buna değerdi. Ağaçların arasından rahat sete geldiğimde büyük ağaçtan istasyon kurarak Ege ve Yiğit’i yanıma aldım. Tam bu sırada müthiş bir sis çökmüştü, sis bulutlarının arasındaydık. 

3.İp boyu 25 mt IV+ (Ege)

Bu ip boyunu Ege lider gidiyordu, rahat bir sola geçiş için biraz setin karşısındaki duvara bir takoz attı ve downclimb ile başladı. 4-5 metre alçaldıktan sonra yana geçti ve çok sürmeden yukarıdaki iki bolttan istasyon kurdu. Bizi yanına aldı ve istasyonda biraz etrafı izleyip atıştırdık. 

Resim 4  : 3.İp İstasyonumuz

Resim 5 : Zirvede Yiğit ve Ege poz verirken

Başlangıç eğitimi başladığı için çok oyalanmadan 09:20 gibi dönüşe geçtik.

İniş:

Kulenin arkasına dolanıp, aşağı doğru dik patikamsı yoldan devam edilir. Yolu takip ederek kulenin arka tabanına inilir. Kule tabanından sağ açıklıktan dolanıp başlangıç noktasına geri dönülür. Patika takip edilerek kısa sürede Has Sektöre ulaşılır.

Resim 6 : Dönüş yolunda biz

Bu faaliyeti mümkün kılan YTÜDAK’a ve partnerliği için Ege ve Yiğit’e teşekkür ederim. Tırmanışla kalın…

Vulnerability Scanner