Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2003 » Hasan Dağı Zirve Faaliyeti
Başlangıç grubunun ilk zirve faaliyeti olan Hasan Dağı tırmanışı 25 Nisan-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 20 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen faaliyete 16 başlangıç grubu üyesi katıldı.

Hasan Dağı Zirve Faaliyeti

Bölge: Hasan Dağı
Ekip: Başlangıç Grubu
Tarih: 25.04.2003
Yazan: Burak Yıldız

Başlangıç grubunun ilk zirve faaliyeti olan Hasan Dağı tırmanışı 25 Nisan-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 20 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen faaliyete 16 başlangıç grubu üyesi katıldı.

26 Nisan Cumartesi sabahı erken saatlerde Aksaray otogarından Helvadere Köyü´ne doğru yola çıkıldı. Saat 10 sularında köy merkezinden yürüyüşe geçilerek yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşle kamp yeri olan eski manastıra varıldı. Yürüyüşle birlikte başlayan yağmur manastıra yaklaştıkça kara çevirdi ve beraberinde sisi de getirdi. Çadır kurulumu ve öğle yemeğinden sonra yarım saatlik kısa bir değerlendirme ve de rotanın anlatımından sonra saat 4 sularında gece kalkmak için çadırlara dönüldü.

Gece 12:00´de kalkılıp saat 1:30 gibi yürüyüşe başlandı. Gündüz yağan ve gece de devam eden kar 4-5 cm´den yaklaşık bilek seviyesine kadar erişmiş ve de sis iyice yoğunlaşmıştı. Hafif tempoda devam eden yürüyüşle birlikte ekip bütünlüğü devamlı olarak korundu. Ancak irtifa kazandıkça sis yoğunluğu ve yağışın artmasıyla birlikte sıcaklık da oldukça düştü. Çoğu yerde görüş mesafesi yaklaşık 30-40 metreye kadar düşerken soğukta artık ciddi bir kış faaliyetini aratmayacak boyuta varmıştı.

Yaklaşık 2700 metreye kadar çıkıldıktan sonra görüş mesafesinin daha da azalması ve de başlangıç grubundan birkaç kişinin ellerini dondurma tehlikesi içerisinde olması nedeniyle saat 7:00 gibi kampa dönüş kararı alındı.

Dönüş yolunda su doldurulmasıyla birlikte yaklaşık 2 saat içerisinde kamp yerine ulaşıldı.

Kahvaltı ve de ufak bir dinlenmeden sonra doğa koşullarında emprovize sedye yapımı pratiği yapıldı.

Kampın toplanmasından sonra saat 12:30 civarı kamp yerinden köye doğru yola çıkıldı ve Helvadere´den de Aksaray´a dönüldü.

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner