Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2016 » Kaya Tırmanışı Eğitimi Faaliyeti – Karakaya/Eskişehir
Karakaya Kaya Tırmanışı Eğitim Kampı

Kaya Tırmanışı Eğitimi Faaliyeti – Karakaya/Eskişehir

FAALİYET : Karakaya Kaya Tırmanışı Eğitim Kampı

TARİH : 21.05.2016 – 22.05.2016

KAMP YERİ : Eskişehir, Karakaya Köyü yanı Akasya Koruluğu

ULAŞIM : Kulüp tarafından kiralanan otobüs ile

KATILANLAR : YTÜDAK Başlangıç Grubu (47 kişi), Gelişim Grubu, Eski Üyeler, Eğitmenler

YAZAN : Osman Bahadır Tortop (Başlangıç)


Etkinlik Öncesi:

Faaliyetten önce Yusuf ile yeme-içme planı ile ortak malzemelerin paylaşım planını yaptık. Otobüsün hareket saatinden önce Yıldız’da buluşup yük dengesini ayarladık. Kamp alanı otobüsten indiğimiz yerden çok uzak olmadığı için yanımıza 10 lt su aldık.

Faaliyet 1. Gün Cuma Gecesi – 21.05.2016

Otobüse eşyalarımızı yükledikten sonra 22:15’te harekete başladık.Yol üstünden diğer arkadaşlarımızı da aldıktan sonra devam ettik. Yolda 15 dakikalık bir mola verdikten sonra Karakayalar’a doğru yolumuza devam ettik. 03:47’de kamp alanına vardık. Otobüsten indikten sonra bölge de başkalarınında olduğu bilgisi verildikten sonra sessizce çadırlarımızı kurmamız ve uyumamız istendi. Sabah 08:00’da hazır olacaktık. 07:00’a doğru uyanıp kahvaltımızı ve tırmanış için malzemelerimizi hazırladık. Tırmanış bölgesine gitmeden ufak bir çanta içine yiyecek ve içecek ayarlayıp sıraya girdik. İlk olarak toplu halde “Sadık Amca (UIAA 5 zorluğunda, 4 bolt, 7 m uzunluğunda, Güneş Ergüden tarafından 2005 yılında açıldı.)” ve “Sunset Yellow (UIAA 5+ zorluğunda, 4 bolt, 7 m uzunluğunda, Güneş Ergüden tarafından 2005 yılında açıldı.)” rotalarına gidip burada lider simülasyonu eğitimi aldık.

“Sadık Amca (solda)” & “Sunset Yellow (sağda)”

Sadık Amca (solda) & Sunset Yellow (sağda)

Daha sonra gruplara ayrılmamız istendi. Benim bulunduğum grup ilk olarak “İhtiyar Heyeti (UIAA 6+ zorluğunda, 5 bolt, 10 m uzunluğunda, Öztürk Kayıkçı tarafından 2005 yılında açıldı.)” rotasına gitti.

“İhtiyar Heyeti”

İhtiyar Heyeti

Bu rota ayak kullanımı açısından oldukça önemli bir rotaydı. İpe düşmeden bu rotayı tamamlayabildim. Grup olarak bu rotayı hızlıca tamamladık. Tekrar denemek isteyenler vakit kaldığı için tekrar çıktılar. Bu rotadan sonra lider simülasyonunu deneyeceğimiz “Sadık Amca” ve “Sunset Yellow” rotalarına gittik. Lider simülasyonunu ilk defa deneyeceğimiz için grup olarak heyecanlıydık. 6 kişiydik, lider simülasyonunda lider ve top-rope ipi olmak üzere iki iple çıkış yapıyorduk. Kendi içimizde 3’lü 2 grup oluşturup 2 emniyetçi 1 tırmanıcı olacak şekilde, iki farklı rotada lider simülasyonunu denedik. İlk denememde top-rope’tan kalan alışkanlığımı hemen atamadım üstümden ve istasyona gidince klip yapmadan istasyondayım dedim. Daha sonra arkadaşlarım uyardı klip yaptım. Her iki lider rotayı da ipe düşmeden tamamladım. Grup olarak diğer gruplardan önce tamamlıyorduk. Bu da bize kalan sürede tekrar çıkma veya farklı rota deneme avantajları sundu. Kendi içimizde rotada fazla harcamadan herkesin adil süre kullanmasına özen gösterdik. Bu iki rotayı da tamamladıktan sonra “Şef Ömer (UIAA 6 zorluğunda, 6 bolt, 10 m uzunluğunda, Maurits v.d. Bosch Kaag tarafından 2007 yılında açıldı.)”

"Şef Ömer"

Şef Ömer

Bu rotayı çıkmak diğerlerine göre, hamle sayısı fazla ve diğerlerinden uzun olduğundan daha çok keyif verdi. Bu rotayı da herhangi bir sorun yaşamadan tamamladım. Geyve faaliyetinde rotaların uzun olması dayanıklılığımı artırmış olacak ki burada 4 rota çıkmama rağmen henüz yorulmamıştım. Bunun bir diğer nedeni de rota boylarının Geyve’dekilere göre kısa kalması. Bu rotayı da tamamladıktan sonra “Karamürsel Sepeti (UIAA 6- zorluğunda, 5 bolt, 9m uzunluğunda, Murat Çilli tarafından 2007 yılında açıldı.)” ne doğru yol aldık.

"Karamürsel Sepeti"

Karamürsel Sepeti

Bu rotaya geldiğimizde kara bulutlar kendini göstermişti. Gün içinde zaman zaman çiseleyen yağmur artık geliyorum diyordu. 4 kişi rotayı denedikten sonra Ender rotayı çıkarken yağmur yağmaya başladı ve malzemeleri toplayarak kamp alanına döndük. Ben en son deneyeceğim için rotayı deneme fırsatım olmadı. Kamp alanına gittikten sonra biraz dinlenip akşam yemeğini hazırlamaya başladık. Diğer çadır gruplarıyla dışarıda matlarımız üstünde beraber yemeğimizi yedik. Ertesi gün sabah 09:00’da hazır olacak şekilde uykuya çekildik.

Etkinlik 2. Gün ­– 22.05.2016:

Gece zaman zaman yağmur sesiyle uyandık. Çadırlarımız her ne kadar ağaçlar altında kalsa da ıslanıyordu. 09:00 olan toplanma saatimiz yağmur nedeniyle 10:00’a alındı. Yağmur dinmediği için 12:00’da kamp yüküyle hazır olacak şekilde toparlandık ve dönüş yoluna geçtik. Faaliyet yağmur nedeniyle tırmanış kısa sürmüştü. Uzun zamandır beklediğimiz lider çıkışını da bugün deneyecektik. Bizim için en üzücü kısmı bu oldu. Erken ayrılmamıza rağmen İstanbul yolunda trafiğe takıldığımızdan dolayı akşam 21:00-22:00 arası ancak evde olabildim.

Eğitim sonrasında hazırladığımız video için tıklayınız.

Eğitimden dolayı tüm eğitmenlerimiz, gelişim grubu ve başlangıç grubu arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Osman Bahadır Tortop
Başlangıç

Vulnerability Scanner