Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2017 » Keşiştepe – Vahşi Keşiş (Yeni Varyant) Faaliyet Raporu

Keşiştepe – Vahşi Keşiş (Yeni Varyant) Faaliyet Raporu

Tarih: 05/03/2017

Ekip: Murat Gezer (Ytüdak), Burak Gezer (Hüddosk)

Malzemeler: 2’şer teknik kazma ve krampon, Hegzantrik takoz seti, Takoz seti, Friend seti, Sikke (biz almadık ama alınmalı), 2 adet 60 m Yarım ip, Emniyet aletleri, kilitli karabinalar, 5 uzun, 4 kısa ekspres, Halka perlonlar, 5m. 6mm lik yardımcı ip.

5 Mart sabahı 9.30 civarı kamptan ayrılıp önceki gün Diyagonal’e tırmanan arkadaşların izlerinden faydalanarak rotaya yaklaşımı gerçekleştirdik.

Yaklaşımdan bir kare

10.15 civarı rotanın ilk kilidinin altına vardık ve istasyon kurduk. İlk ip boyunu Burak lider tırmandı.

Rotanın girişinde Burak

Burada solda kaya yüzeyi açık ise pek ayak yok, daha çok sağdaki donmuş otlardan yükselerek tırmanışı gerçekleştirdik. Donmuş otların da sağında bir sikke var. Kaya etabının dikleşerek bittiği bölümde ise sağda ince ancak sağlam buz, kilidi geçmeye yardımcı oldu.

1. ip boyunun kilidinde Burak

Devamında ise rotanın yaklaşımına göre daha iyi sert kar vardı. Burak kayaların tekrar başladığı yere kadar devam edip istasyon kurdu.

2. ip boyunda solda nispeten daha pozitif devam eden rehberdeki rotadan ayrılarak muhtemelen yakın zamanda kayaların düşmesiyle oluşmuş bir hattı takip ederek kornişin altına doğru yükseldik.

2. ip boyunun başlarında Murat

Bu etaptaki kar oldukça zayıftı, daha çok kayaları kullanarak tırmandık. Yükseldikçe daralan kaya etabının sonunda toprak çıkıntısı var düz devam etmek oldukça zor. Bana göre rotanın kilidi olan hamle kaya etabından gevşek kara geçiş yapmaktı.(2. ip boyunu M3+ olarak tahmin ediyorum)


​Gevşek karın altında bir şeylere tutunabilmek için yarım metre kadar kazmam gerekti.

Devamında kornişe kadar dikey yükselip solda kornişin inceldiği sırta kadar yan geçiş yapmak gerekiyor. Burası için kar emniyet malzemesi kullanılabilir. Kar burada da çok gevşek olduğu için kazmanın şaftını saplayarak yan geçip kornişi aştım. Kazmalarımı gömerek Burak’ın emniyetini aldım.

Genel olarak koşullar kötüydü. Kayalar çoğu yerde açık ve kar çok zayıftı. Yine de keyifli bir tırmanış sunan bir rota 🙂

 

 

Vulnerability Scanner