Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2019 » Vitrin Rotası Tırmanış Raporu 2019

Vitrin Rotası Tırmanış Raporu 2019


Ekip: Rabia Şeyma Mengi, Şükrü Sarı, İbrahim Kaya

Tarih: 24.11.2019

Yazan: İbrahim Kaya

Teknik Malzemeler: Cam set, Takoz set, 2×60 metre yarım ip, muhtelif sayıda sikke, ekspres ve kilitliler, çekiç, ek perlon ve dynamalar, kişisel emniyet malzemeleri.

​Sivridağ’a gitmeden önce Şükrü ile tırmanmak için konuşmuştuk, hedefimizdeki rota ise yıllar önce Rauf ve Şükrü’nün açmış olduğu “Celal” rotası idi. Bir gün önce Yavuz ve Ayberk Vitrin rotasındayken hava kararması, yağmur yağması ve inerken iplerinin takılması gibi çeşitli sebeplerden dolayı ip rotada kalmıştı, kısacası rota planımız ve tırmanışın toposu biraz değişikliğe uğramıştı, ilk ipe girmek için çıkılan basit kulvar yerine kamptan rotaya giderken gözüken dik yerden başlayarak bir ip boyu daha eklemiş olduk.

1.İp Boyu (IV+)

Malzemeleri hazırladıktan sonra Şükrü çürük gözüken ve sonunda ağaç olan kısa etaptan tırmanıp büyük sete çıktı, slab etaptan devam edip ilk sabit sikkenin yaklaşık beş metre altında ilk istasyonu kurdu. Şeyma ile hızlıca hazırlanıp yükselmeye başladık.

2.İp Boyu (VI-)

Malzemeleri verip emniyete girdikten sonra Şükrü dik yükselemeye başladı. Sikkeye kadar güzel malzeme imkanı vermeyen bir etaptı, ilk sikkeden sonra sağa geçip balkonun altına doğru yükseldi, balkonun altında sağa doğru yatay geçip(geçmeden önce benim hiç göremediğim Şeyma’nın ise zar zor görüp çıkarabildiği bir perlon ile emniyet aldı daha sonra iyi malzeme imkanı bulunca ip sürtünmesini engellemek için bu perlonu çıkarmıştı) en sağ tarafından balkonu geçtikten 15 metre sonra ikinci istasyonu kurmuştu, artçı olmanın verdiği güven ve benim bağlı olduğum ipin sağdan devam etmesinden dolayı balkonun altına slab etaptan dik yükselerek gelmiştim. Bu slab kısım zevkli hamleler içeriyordu. Şükrü’nün yanına gelip bir takım ip toplama uğraşlarından sonra malzemeleri devralıp son ip boyu için tırmanmaya başladım.

Şükrü ikinci ip boyunun başında

3.ip Boyu (V-) 

Bol malzeme ve birkaç kum saatinin olduğu ip boyu.İstasyonun olduğu minik setten minik bir sol sonra sağ yaparak kolay olan etaplardan yükseldim, devasa denilebilecek kum saatinden sonra setin üstüne çıkıp hafif sollu olacak şekilde devam ettim. Geçen yıl Sivridağ eğitiminde Aykut abi, Mustafa abi ve Erkut’dan oluşan ekibin ilk çıkışı yapmışlardı. Bu çıkış esnasında Erkut’un düşürdüğü bloklardan dolayı olsa gerek çürüklük ile ilgili pek sıkıntı çekmedim, pozitiflikten dolayı ip sürtünmesi bir aşamadan sonra çok arttığı için solumuzda kalan büyük çam ağacına doğru yükselip burada istasyon kurdum, ilk çıkışta bir üstteki daha küçük ağaçtan iniş yapılmıştı.

İniş:

Şeyma ikinci ip inişinde


Büyük Çam ağacından bir sol altımızda ardışık şekilde duran iki ağaçtan alttakine yaklaşık 40 metre iniş yaptık, buradan 40 metre kadar altımızdaki -üstünde mağaracı olan- babaya inip oradan yaklaşık otuz metre ip inişi ile inişi tamamladık.

Partnerlerim Şükrü ile Şeyma’ya ve tüm YTÜDAK ailesine çok teşekkürler.

Tırmanışla kalın.

Vulnerability Scanner