Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2020 » Cimbar 101 Rotası Tırmanış Raporu 2020

Cimbar 101 Rotası Tırmanış Raporu 2020

Ekip: Ayberk Sözer, Mahmut Oflaz, Ender Gençer

Tarih: 03.08.2020

Malzemeler: 2 yarım ip, 1 set takoz, 12 adet friend, 12 ekspress, çeşitli boylarda perlonlar, kişisel emniyet malzemeleri

Yazan: Ender Gençer

1.ip : V-, 5 bolt + 1 kum saati 40 metre (ilk 10 metre isteğe bağlı serbest tırmanış)

2.ip : VI, 5 bolt  40 metre

3.ip : VI+, 6 bolt +1 kum saati 40 metre

Sıkışık ve faaliyetin ana hedefi olan BDK Doğu Duvarı’nın ardından planlarımızın içinde yer alan KDK kuzey yüzünden vazgeçmiş aklımızda Cimbar’da bir şeyler yapmak düşüncesiyle kampı toplayıp aşağılara doğru yola çıkmıştık. Oba yerine vardığımızda tek planlarından vazgeçen biz olmadığımızı anlayıp erken dönen Eren, Erkut, Yusuf ve Levin’e rastladık. Volkan abilerde ekibe katılınca 10 kişilik küçük bir ekip olarak başlangıcı hatırlatan tek sıralık bir düzende Tekepınarı’na ulaştık. Tanıdık yüzler bitmiyor, karşımıza Sumru ve Özcan çıkmıştı. Yine bir tebrikleşme merasimi yaşadıktan sonra yolumuza devam ediyorduk. Arpalık sapağından sonra ben Ayberk ve Mahmut gruptan ayrılarak Cimbar’dan inecektik. Uzun zamandır geçmediğim Cimbar’dan inişte birçok hat kesmiş çıkılabilecek alternatifler kazınmıştı kafama. Ordos dağ evine ulaştığımızda her durakta bir Ytüdak’lı geleneğini sürdürerek Ege ve Rauf’la karşılaştık. Rauf ilk sohbette çiçeği burnunda fakat çok tekrar gören Cimbar 101 rotasını önermişti. Sohbetin ortalarında ellerinde buz gibi tebrik biralarıyla Ali, Alper ve Bahadır geldi. Tanıdık bitmiştir artık diye düşünürken Sarımehmetlere vardığımızda kampın keyfini süren Filiz’le de son tebrikleşmemizi yaşayıp, yemekten sonra Rauf ve Filiz’in eski kulüp anılarına daldık. Sabah gayet relax bir hazırlanmayla Cimbar’ın girişine varmıştık. Rauf bizi kargo kutusu edasıyla hiç uğraştırmadan rotanın dibine teslim etmişti.

İlk ipe girmek için 10 metre yukarıdaki sete yükselerek hazırlıklarımızı tamamladık. İlk ipi Ayberk gidecekti. Ayberk yükselirken ben emniyet Mahmut ise goygoy yapma görevini üstlenmişti. Ayberk önce sola sonra sağa doğru yükselerek istasyona ulaşmış ve ardından bizi yanına almıştı. Malzeme imkanı bol ve yeterli derecede bolt var. İkinci ip yine Ayberk’teydi, bu sefer roller değişmiş ben goygoy Mahmut emniyete geçmişti. Ayberk yükselirken kargocumuz Rauf ve partneri Ege altımızdan geçerek gezdik dönüyoruz sözleriyle Cimbar’dan ayrılmıştı. Ayberk bu sırada hattı dümdüz takip ederek pozitif yükselen hattın sonundaki istasyona ulaşmış bizi tekrar yanına almıştı. İlk ip boyuna göre daha dik malzeme ve bolt sayısı oldukça yeterli ip boyu. O kadar yeterli ki Ayberk’in üzerinde ekspress kalmayacak kadar döşemişti. Son ipe ben gidecektim. Çok beklemeden yükselmeye başlamış tam ihtiyacımın olduğu noktalarda bolt güvenilirliliğiyle devam ediyordum. İp boyunun tümünde aranın açıldığı bir nokta hariç tedirgin olmadım. Bu bölümde ise çok net bir kum saati ve 1 numara cam ile yoluma devam ettim. Rotanın son istasyonuna ulaşarak Mahmut ve Ayberk’i yanıma aldım. Cimbar’ın sağındaki küçük ormanın içinden Ordos dağ evine ulaşarak faaliyeti tamamladık.

İniş : İsteğe bağlı , arkadan yürüyerek ya da 2 ip inişi ile set üstündeki otlu çanağa inebilirsiniz.

1.ip boyunun ilk metreleri
1.ip son metreler
2. ip ilk metrelerde Ayberk yükseliyor
3.ip giriş etapları
3.ip ve rotanın son metrelerinde Mahmut
Ekip zirvede

Vulnerability Scanner