2026EğitimFaaliyet RaporlarıGenel

Gölpazarı Kaya Tırmanış Eğitim Faaliyeti 2026

Yer: Gölpazarı / Bilecik

Tarih: 16 – 17 Mayıs 2026

Çadır Grubu: Ozan Efe Suluova, Ege Bayraktar, Talha Koç

Yazan: Ozan Efe Suluova

Hava Durumu: 16 Mayıs Cumartesi açık, ara ara parçalı bulutlu – 17 Mayıs Pazar yağmurlu

Faaliyet Öncesi:

Çadır grupları belli olduktan sonra WhatsApp grubu oluşturduk. Malzeme tesliminden sonra yemek planımızı yaptık. İlk kahvaltıya lavaş, hindi füme, füme peynir, muz, tahin-pekmez; akşam yemeğine kremalı pesto soslu ton balıklı makarna, barbunya pilaki; ikinci kahvaltıya ilkiyle aynı menüyü kararlaştırdık. Faaliyet sırasında yemek için ise bolca kuruyemiş, jelibon, kuru meyve, probis gibi atıştırmalıklar aldım. İlk kamplı tırmanış faaliyetinde çok az (6L), ikincisinde çok fazla (12L) su aldığım için bu faaliyette yanıma 9L kadar sıvı (su, enerji içeceği, ice tea) aldım. Hava durumuna göre gün içerisinde UV endeksi 8’e kadar çıkacağından (açık tenliyseniz güneş altında 10 dakikada güneş yanığı riski!!!) güneş kremimi ve uzun kollu kapşonlu kıyafetimi almayı ihmal etmedim.

15 Mayıs Cuma

21.27’de otobüsümüz Davutpaşa’dan hareket etti. Yıldız ve Göztepe’den arkadaşlarımızı aldıktan sonra Bilecik’e doğru yola devam ettik.

16 Mayıs Cumartesi

01.45’te yolda 30dk mola verdik. 02.43’te otobüs ineceğimiz yere vardı, tek sırada hazır olmamız için 10dk süre verildi. 02.51’de tek sırada hazırdık, çok kısa bir yürüyüşten sonra 02.57’de kamp alanına varıp çadırlarımız grid düzende kurduk ve anons edildiği gibi 08.00’de tek sırada hazır olmak üzere 06.30’a alarmımızı kurup uyuduk.

Uyanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra 07.56’da tek sırada hazırdık, 4 gruba ayrıldık ve gruplara malzeme zimmeti yapıldıktan sonra tırmanış alanına yürüyüşe geçtik. 08.30’da alana vardık ve eğitim başladı. 09.16’da eğitim bittikten sonra rotalara girdik. KOSGEB sektörde Şerbet (5a+), Lapacı (4b), EYT (4b), Nimet Abla (4a), Uçan Halı (4a), Firavun Faresi (4a), Alibi (3c) rotalarına girdik. Rotalar kolay olduğu için rota başına birden fazla tırmanış yapıp bol bol emniyet alma pratiği yaptık. Ayrıca birden fazla istasyon toplama pratiği yapma fırsatımızı oldu. Önceki faaliyetlerde istasyon toplama fırsatım olmadığı için bu faaliyette istasyon toplamada eksik kaldığımı gördüm. Toplamalarımın bir tanesinde lanyarddan erken çıktığımı gelişimden Gökdeniz beni uyarınca fark edip daha çok pratik yapmam gerektiğini fark ettim. Rotadan inince izin alıp hemen sektörün yanında bulunan istasyon toplama pratiği yapabileceğimiz mağaracı karabinalarının olduğu yere geçtim ve ilk seferinde Yusuf’tan yardım isteyerek istasyon toplamayı baştan dinledim. 4 – 5 baştan kez pratik yaptıktan sonra tekrar rotalara girdim.

Tırmanışın sonuna doğru At Hırsızı (5a+) ve Haydar Dümen (5b) rotalarına girme fırsatım oldu. Bu rotaların özellikle başlangıcı biraz daha zorlayıcı ama tırmanması ilk rotalara göre çok daha zevkliydi. Rotaları tamamladıktan sonra bu sefer doğru şekilde istasyonları topladım.

18.00’de tırmanış bitti. Zimmetlenen malzemelerin sayımını yaptıktan sonra dönüş yolunda artçı, öncü ve tempocular olacak şekilde telsizler başlangıçlara verildi. Tempocu olmaya gönüllü oldum ama telsizin nasıl çalıştığını çözmem biraz zamanımı aldı ve ilk kez yaptığım için fazla hızlı hareket edip sırada kopmalara neden oldum. 18.20’de kamp alanına vardık. Yarın için yeni gruplar belirlendikten sonra 20.00’a kadar mola verildi. Bu sırada akşam yemeğimiz yiyip karnımızı doyurduk.

20.00’da gelişim ve üyelerle önümüzdeki Aladağlar faaliyeti ile soru cevap ve sohbet yapıldı. 21.30’da sohbet bitti ve yarın gireceğimiz rotalara guidedan bakıp karar verdikten sonra (eğer gidebilseydik kendi seçtiğimiz rotalara girebilecektik) sabah 07.00’de tek sıra olmak üzere uyumaya çadırlarımıza geçtik.

17 Mayıs Pazar

05.30’da uyanıp kahvaltımızı yaptık. Hava yağmurlu olduğundan 07.00’da çadırlarda düğüm sınavı yapıldı. 08.00’a kadar sınav tamamlandı ve yağmur dinmediğinden dolayı maalesef erken dönüş kararı alındı. 09.30’da tek sırada hazır olduktan sonra faaliyet toplantısı, mıntıka ve foto çekimi yapıldıktan sonra otobüse geçip 10.18’de İstanbul’a hareket ettik.

Notlar:

Girdiğiniz rotaların kolay olması emniyet ve istasyon toplama pratiği yapma fırsatınız var demek. Önceliğiniz bunlar olduğu için bol bol pratik yapın.

Öncü, tempocu ve artçı arasında iletişimi iyi tutun. Öncü, tempocunun görüş alanında olmalı ve tempocu ilerlerken arkasındaki sırayı kontrol edip hızını ona göre ayarlamalı.

Gölpazarı Kaya Tırmanış Eğitim Faaliyeti 2026

Başlangıç tarihi- Bitiş tarihi: 16.05.2026- 17.05.2026

Kamp yeri: Gölpazarı- Bilecik

Başlangıç sayısı: 17

Çadır ekibim: Mert Yılmaz, Baran Çalışkan.

Çadır grupları belirlendikten sonra çadır grubumla yemek ve malzeme için hazırlıkları konuştuk. Yemek olarak: 

cumartesi kahvaltı: bireysel (sandviç konserve falan tercih ettik genelde)

cumartesi akşam: ton balıklı makarna

pazar sabah: yumurta, meyve, sebze, zeytin ezmesi… gibi kahvaltılıklarda karar kıldık

ekstra yanımıza atıltırmalıklar da götürdük. kaya faaliyetlerinde iyi gidiyor diye ben kavun da götürdüm.

15 Mayıs Cuma

21.27 Davutpaşadan otobüş kalktı

22.08-22.12 Yıldız varış-kalkış

22.28-22:32 Göztepe varış-kalkış

16 Mayıs Cumartesi 

Saat 01.45 te yolda 30 dakikalık bir mola verdik. 02.43 te alana vardık ve tek sıra için 10dk süre verildi. 02.51 de tek sıra olduk ve 02.53te Kamp alanına doğru yürüyüşe başladık. 

02.57 Kamp alanına vardık ve sabah saat 08.00 de bize önceden zimmetlenen (kask, kemer) ekipmanlarla tek sıra olmamız istendi. Bu sırada kamp alanı tanıtıldı ve mutlak sessizlik hatırlatıldı.

07.56da tüm başlangıç tek sıraya geçtik, 4 gruba ayrıldık ve bizlere malzeme zimmetlendi (ekspresler, kitliler, ipler, ilkyardım çantası ve atel seti). Malzeme kontrolü için her ekipten bir kişinin malzemeci olmasını söyledik . Ardından eğitimler için Kosgeb sektöre doğru yürüyüşe başladık. Sektöre vardığımızda önce lider tırmanış, emniyet alma, clip atma hakkında teorik eğitim yapıldı ve eğitim rotalarında pratik eğitime başladık. Boşta duranlar ise eğitim için koyulmuş istasyonlarda istasyon pratiği yapıyordu. Rotaların çok zorlamaması sebebiyle emniyet almayı çok kez pratik etmiş olduk. Maalesef bu eğitimler sırasında başlangıçtan Bahadır arkadaşımız diğerlerine göre görece zor bir rotada düştü ve ayak bileğini incitti ve ondan sonra tırmanamadı ve emniyet alamadı.

Kamp alanına vardığımızda gelişim bize pazar günü için bireysel faaliyet düzenler gibi grup halinde hangi sektöre gireceğimizi, sektöre nasıl gideceğimizi, saat planlaması yapmamızı istedi. Ben ve ekibim rota ve zaman planlaması yaptık ve pazar günü için hazırlandık. Ama havanın yağışlı olacağını bildiğimizden pazar günü için pek de ümitli değildik. 

20.00’de molamız bitti. Sonrasında gelişim ve üyelerle önümüzdeki aladağlar faaliyeti, kulüp hakkında düşüncelerimiz vs. konularda sohbet yapıldı. Bu sohnet sırasında Trans Aladağlar faaliyeti hakkında daha ciddi olmamı tekrar hatırladım.

21.30da sohbet bitti ve sabah 7.00’de tek sıra olmamız istendi.

17 Mayıs Pazar

07.00 Yağmurdan dolayı tek sıraya girmedik ve çadırlarda düğüm sınavı yapıldı.

07.58de Düğüm sınavı bitti. Yağmur durmadığı için erken döneceğimiz bildirildi ve 09.30’da tüm kamp yüküyle tek sıra olmamız istendi. Açıkcası burada tüm ekibin morali ister istemez düştü. aslında zaten hava durumunu biliyorduk ve beklenen bir senaryoydu bizim için. erkenden hazırlandık ve kamp alanında biraz vakit geçirdikten sonra 09.28de tek sıraya girdik ve faaliyet toplantısı yapıldı. 09.40 da faaliyet toplantısı bittikten sonra mıntıka temizliği yapıldı ve faaliyet fotoğrafı çekildik.

Dönüş otobüsü direkt kamp alanına geldi ve dönüş için eşyalarımızı araca yükledik. 10.18de dönüş otobüsü hareket etti.

Yazan: Arda Ozan Karsu

İlgili Makaleler

Bu da ilginizi çekebilir
Kapalı
Başa dön tuşu