Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2007 » Büyük Demirkazık Peck kulvarı
ilk günü peck kulvarın girişine kadar yükseldik. Haziran ayı olması sebebi ile peck kulavarının altında sular mevcuttu buda bizim bivağımızı attık ertesi gün kulvarda yükselmeye başladık açıkçası biraz kafa karıştıran ve uzun bir rota diye biliriz.

Büyük Demirkazık Peck kulvarı

Ekip: Hakan Balaban , Kağan Aybudak
Bölge: Aladağlar
Tarih: 15.06.2007
Yazan: Hakan Balaban

ilk günü peck kulvarın girişine kadar yükseldik. Haziran ayı olması sebebi ile peck kulavarının altında sular mevcuttu buda bizim bivağımızı attık ertesi gün kulvarda yükselmeye başladık açıkçası biraz kafa karıştıran ve uzun bir rota diye biliriz. Kafan karıştıran birinci nokta kulvarın ilk ikiye ayrılığı yer burada sağdan devam etmek gerekiyo mantıkende çok sola gitmek o nokta için kuzey sırtı ile batı rotasın arasında bir yerlere çıkartacağını düşünüyorsunuz. İkinci kafa karıştıran yer ise yine böyle kulvarın ayrıldığı bir nokta açıkçası burası biraz kulvarın sonu gibi oluyo yani V noch diye geçen yere gelmeden oluşuyo burada da soldan devam etmek gerekiyo ki v noch u görmeden sağa girmenin mümkün olmayacağını bilmemiz bizim karar vermemizi kolaylaştırdı. Zaten rotanın oluşumuda Vnoch çatlağı ile oluşmuş diye biliriz. Son olarak bu mevsime has v noch tan sonraki kısımlarda su akmaları başlıyo bu kısa bir pasaj olmakla beraber geç saatlerde orada iseniz tırmanmayı zorlaştıryo ama imkansız değil. Zirveye giden yol oradan sonra belli açıkçası. Bizim tırmanışımız 7.5 saat sürdü. Hepinize kolay gelsin.

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner