Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2010 » Eskişehir, Karakaya Kaya Tırmanış Eğitimi Etkinliği
İşim gereği çarşamba akşamından beri Eskişehir’deydim. Patronumla beraber Eti’nin fabrikasındaki yazılımları güncellemeye gelmiştik. Cuma günü mesai bitiminde bilgisayar çantamı, kamp çantamı ve Eti’nin bize hediye ettiği abur cuburları alarak, Organize Sanayi Bölgesi’nden özel bir araçla Eskişehir Otobüs Terminaline vardım.

Eskişehir, Karakaya Kaya Tırmanış Eğitimi Etkinliği

Eskişehir, Karakaya Kaya Tırmanış Eğitimi Etkinliği

Etkinlik tarihi: 30 Nisan – 2 Mayıs 2010
Mevkii: Eskişehir Karakaya Köyü yakınlarındaki tırmanış bahçesi
Ekip:
Başlangıç Grubu, Gelişim Grubu, Eğitmenler
Teknik Malzeme: Dinamik tırmanış ipleri, bel kolonları, ATC ve tüp emniyet aletleri, KATA, tırmanış kaskı, karabin, HMS karabin, ekspresler, paylon ve pursikler
Kamp Malzemesi: Bir adet 2+1 kişilik 3 mevsim çadır, 2 ocak, mat, tulum, tencere tava seti, termos
Tırmanılan Rotalar:

  • Kral Yolu Sektörü: Sadık Amca (5), Sunset Yellow (5+)
  • Tatar Sektörü: Şeşbeş (5)
  • Koru Sektörü: Destur(6)
  • Çeşme Sektörü: Karakan (6-), Karamürsel Sepeti (6-)

Yazan: Aydın Alpay – Başlangıç

30 Nisan Cuma

İşim gereği çarşamba akşamından beri Eskişehir’deydim. Patronumla beraber Eti’nin fabrikasındaki yazılımları güncellemeye gelmiştik. Cuma günü mesai bitiminde bilgisayar çantamı, kamp çantamı ve Eti’nin bize hediye ettiği abur cuburları alarak, Organize Sanayi Bölgesi’nden özel bir araçla Eskişehir Otobüs Terminaline vardım. Saat 17:30 kalkan otobüsle Karakaya köyüne doğru yola koyuldum. Yolun yaklaşık 65. km’sinde, bir saatlik yol sonunda Karakaya yol ayrımında indim. Kamp alanına giden 2,5 kmlik yolu ve kamp atılacak ağaçlık alanı önceden Google Earth’den tespit ettiğim için yolumu bulmam zor olmadı, yarım saatte kamp alanına vardım. Saat daha 19:00’dı, grubun geri kalanının gelmesine çok vardı. Bu arada belki başka kulüplerden ya da bu bölgeden başka tırmanışçılar gelir de onlarla tanışma, sohbet etme şansım olur diye umut ediyordum, ancak ne yazık ki ne gelen vardı ne giden. Ben de bu süre içerisinde kendi kendime eğitim programı uygulayıp iki kere çadır kurup topladım ve tek başına çadır germe tekniklerine üzerine çalıştım. Sonrasında hava kararına kadar etrafta keşif gezilerine çıktım, sıkıntıdan Eti’den yanıma aldığım abur cuburların çoğunu bitirdim, kamp alanını işgal etmeye başlayan kangal köpeklerini – umutsuzca – kovaladım (biri gitti, biri geldi, sonunda vazgeçtim); hava kararınca da, köpek ulumaları arasında yatıp uyudum.

1 Mayıs Cumartesi

Gece saat 2:00 gibi cep telefonum çaldı. Arayan eğitmenlerden Çağatay’dı. Eskişehir yakınlarındaydılar ve Karakaya sapağının nerede olduğunu soruyordu. Bildiğim kadarıyla tarif ettim. Bir saat kadar daha uyumaya çalıştım. Sonrasında köpekler yüzünden uykum iyice kaçmaya başladığı için ben de çadırdan çıkıp otobüsün geleceği yöne doğru yürümeye başladım. Alican ve Çağatay’la geçen birkaç telefon konuşması sonrasında otobüsün gece karanlığı yüzünden sapağı kaçırdığını ve Sivrihisar’dan geri döneceğini öğrendim. Ben de anayola kadar çıkıp sapağın orda kafa lambamı açarak beklemeye başladım. Saat 4:00 gibi otobüs Karakaya sapağına vardı. Ben de otobüse binip, ekiple selamlaşıp, kampa alanına giden yolu tarif ettim. Otobüs durunca herkesin kamp malzemesini almasını bekleyip 3-5 dakikalık bir yürüyüşün ardında kamp alanına vardık. Çadır arkadaşlarım Hanzade ve Özlem çadırı hazır görünce çok sevindiler. Tüm çadırların kurulmasının ardından sabaha kadar uyumaya koyulduk.

Kısa bir kahvaltının ardından Sabah 9:30 gibi toparlandık. Tırmanış malzemelerimizle birlikte Sadık Amca ve Sunset Yellow rotalarının yakınlarında ilk pratik tırmanış eğitimizi almaya başladık. Eğitmenlerimiz Rauf ve Eren’in eşliğinde spor ve geleneksel tırmanışın farklarını, üsten emniyetli tırmanış ve emniyet alma tekniklerini ve lider tırmanışın temel bilgilerini aldık. Daha sonra sırasıyla bu iki rotaya üsten emniyetli tırmanmaya başladık. Bu arada başlangıç grubu kalabalık olduğu için gelişim grubundan arkadaşlar uygun başka rotalar açtılar. O gün toplam 6 rota açıldı, ben de Karamürsel Sepeti dışında hepsine çıkma fırsatı buldum. En çok Destur rotasının girişinde zorlandım; bir çok defa rotadan çıkıp ipe yatmak zorunda kaldım.

Saat 18:00 gibi rotalar kapatılmaya ve kamp alanına dönülmeye başlandı. Ocaklarda akşam yemekleri yapıldı. Köyde bakkal tarzı hiçbir şey olmadığını, buraya en yakın bakkalınsa Karakaya sapağının 6 km gerisindeki Kaymaz beldesinde olduğunu öğrendik. Günün değerlendirilmesi ve yarınki plan hakkında konuşuldu, daha erken kalkma kararı alındı. Saat 23:00’da mutlak sessizlik kararıyla çadırlara girip uyuduk.

2 Mayıs Pazar

Daha erken kalkma planımız pek bir işe yaramadı. Gene Kral Yolu sektörünün girişindeki rotaların başına gittik ve lider tırmanış eğitimine devam ettik. Ve bu sefer başlangıç grubuna sanal lider tırmanış yapma pratiği verildi. Yani tırmanıcı aynı anda iki emniyetçe bağlandı, bir üsten emniyet ipine, bir de boltlara kliplediği ekspreslerden geçirdiği ipe. Bir yandan da dün tırmandığımız rotalara tekrar çıkıp tırmanış pratiğini sürdürdük. Ben sanal lider tırmanışta sıra gelene kadar, ismini öğrenemediğim bir rotayı ve sonrasında tekrar Destur’u zorladım. Daha sonrasında da Sunset Yellow’da sanal lider tırmanışımı tamamladım.

Saat 15:00 gibi çadırlarımızı toplamaya ve köy meydanında bizi bekleyen otobüse doğru yürümeye koyulduk. Eskişehir’de Anadolu Üniversite’nin oradaki büfelerde İstanbul yolculuğundan önce son yemeğimizi yedik. Girdiğimiz bir tantunici de nerdeyse şef garsonla kavga edecektik, kendimizi zor tuttuk. Saat 20:00 Sapanca yakınlarında süper göl manzaralı bir yerde de çaylarımızı içip 22:00 gibi de İstanbul’a vardık.

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner