Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2013 » Karakule Krom Rotası

Karakule Krom Rotası

Ekip: Rauf Osman Pınarbaşı,Yunus Emre Cengiz, Berkcan Akbulut

Rota: Karakule Krom Rotası

Tarih: 27.06.2013

Malzemeler: 9’lu CAM set, 10’lu takoz seti, 6 sikke, çift ip(50 m), perlonlar, expressler, karabinalar

Yazan: Yunus Emre Cengiz

 

Trans-Aladağlar Eğitim Faaliyeti öncesi vakit bulabilirsek güzergahımız üstünde bir rotaya çıkmayı planlıyorduk. Faaliyetin 5. Günü Rauf’un gözüne kestirdiği Karakule’ye çıkma kararı verdik. Rotanın kısa oluşu ve yorgunluğun etkisiyle erken kalkma gereksinimi duymadık ve 9.00’da yola çıktık.

 

Karakule(3200m)

Karakule(3200m)

 

Yaklaşık yarım saat süren ve bir gün önce ipleri toplayan başlangıç ekibini iyi dileklerimizle(?) andığımız tırmanışa hazırlık safhasından sonra 10.00 gibi tırmanışa başladık.

İlk 2 ip boyu ciddi boşluk hissi uyandırmayan 3-4 derece kaya tırmanışıydı.Bu etapları 1-2 ara emniyetle, iplerimizi sonuna kadar kullanarak, Rauf’un liderliğinde geçtik.

Rauf 2. ip boyunda

Rauf 2. ip boyunda

 

2. istasyon genişçe bir setteydi ve 3. ip boyu yine bu set üzerinden 25-30 m kadar sola, ara emniyete gerek duymadığımız Rauf’un liderliğinde bir yan geçişti.

 

Rauf 2. istasyonda

Rauf 2. istasyonda

 

Rauf’un liderliğinde, kilit ip boyu olan 4. İp boyu sağa çapraz 20 m devam eden 5-‘lik bir etapla başlayıp, hemen ardından kilit olan 5+’lık nispeten çürük kayalar bulunun etapla devam etmekte.Çok zor ara emniyet imkanı bulunmayan bu etaptan sonra 4-5 derecelik tırmanışlarla ipin tamamını kullanarak 4. İstasyona ulaştık.

 

4. ip boyunun girişinde Rauf

4. ip boyunun girişinde Rauf

 

5. ip boyu yine Rauf’un liderliğinde, girişi 5+ olup emniyet imkanı zor olmayan, sağlam kaya yapılı baca ile başladıktan sonra 4+’lık tırmanışlarla genişçe bir sete çıkmakta.

 

Rauf 5. ip boyunun kilidinde

Rauf 5. ip boyunun kilidinde

 

Çok uzun olmayan 6. ve son ip boyu zor gözükmüyordu. Rauf’tan malzemeleri devralıp benim liderliğimde çıktığımız son ip boyunun girişi 4 dereceydi. Oldukça çürük fakat kolay emniyet imkanı veren 5-‘lik bir etaptan sonra 16.00 gibi zirveye ulaştık.

Yarım saatlik zirve faslının ardından rotanın güneyinden inerek faaliyeti tamamladık.

 

6. ve son ip boyu

6. ve son ip boyu

 

Karakule Zirve (3200m)

Karakule Zirve (3200m)

 

8

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner