Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2013 » Direktaş Klasik Rotası Çıkışı

Direktaş Klasik Rotası Çıkışı

Ekip: Yunus Emre Cengiz – Berkcan Akbulut

Tarih: 25 Haziran 2013

Yazan: Berkcan Akbulut

 

25 Haziran 2013

Trans Aladağlar Eğitim Faaliyeti sırasında, hem Direktaş’ı tanımak hem Yedigöller çevresini incelemek hem de fazla yorulmamak amacı ile bu rotayı seçtik.

09:00 Yedigöller’deki kamp alanından ayrıldık. Bir önceki günün yorgunluğu ve rotanın fazla uzun olmaması nedeni ile erken çıkmaya gerek duymadık.

10:00 Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün ardından, yürüyerek gidebileceğimiz son nokta olan Direktaş’ın Kuzey Batı sırtına kadar ilerledik. Son hazırlıklarımızı yapıp, batonlarımızı bırakıp yaklaşık III derece zorluğundaki etaplardan tırmanmaya başladık.

 

Rotayı Ararken

Rotayı Ararken

 

Kamp alanında Rauf’tan aldığımız bilgiler dışında ikimizin de rota hakkında  fazla bir bilgisi yoktu. O yüzden gözümüze kolay gözüken etaplardan ilerliyorduk. Bulduğumuz sikkeler, perlonlar, iniş için kullanılan istasyonlar sayesinde doğru yolda ilerlediğimizi anlıyorduk.

 

DSCN0861

 

11:15 Yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız III derece zorluğundaki etaplardan tırmanarak zirveye ulaştık. Tırmanışın kısa sürmesi nedeni ile, zirveye kadar hiç mola verme ihtiyacı duymadık.

 

Zirvede

Zirvede

 

Fotoğraf çekimi, zirve defteri, çevreyi inceleme derken yaklaşık 1 saat zirvede oyalandık ve inişe başladık. Bizim çıkışımız sırasında Başlangıç eğitiminde bulunan arkadaşlarımızın, daha sonra bu rotayı deneme ihtimali yüzünden iniş sırasında var olan taş babalarını daha görünür hale getirdik ve bazı yerlere yeni babalar yaptık.

İniş sırasında hep var olan istasyonları kullanmak suretiyle 3 farklı yerde ip inişi yaparak, çıkış yaptığımız etaplardan inişimizi gerçekleştirdik.

 

İp inişi

İp inişi

 

13:30 Tekrardan batonlarımızı bıraktığımız yere geldik.

14:30 Kamp alanına ulaştık.

 

Ayrıca bakın; https://www.ytudak.org/2013/07/10/trans-aladaglar-egitim-faaliyeti-2013/

 

DSCN0859

DSCN0865

 

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner