Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2015 » Keşiştepe – Whitesnake

Keşiştepe – Whitesnake

Yer: Uludağ-Keşiştepe

Rota: Whitesnake

Ekip: Sefa Börtücen – Yusuf Berk Bilgiç

Tarih: 07.03.2015 (Cumartesi)

Kamptan Ayrılış: 07.00

Kampa Varış: 14.00

Rota Zorluk: M4-WI4-4

MALZEMMELER: HMS, ATC, Emniyet Kemeri, 50m Çift İp, Kask, Teknik Kazma, Krampon, 9 Ekspres-Arabant, Perlonlar, Kilitli Karabinalar(6-7), Takoz Set, Friend Set, Buz Burgusu(2), Nutkey, T Profil(1), Sikke Çeşitleri(5), Pursikler,

Yazan: Yusuf Berk Bilgiç

Başlangıç Uludağ kış temel eğitim kampıyla beraber gittiğimiz Keşiştepe’de çok da planlanmamış bir şekilde Sefa ile birlikte “whitesnake” rotasına girmeye karar verdik.

 

 

Gece başlangıçla beraber 2. Oteller bölgesinden maden bölgesine yürüyüp kamp attıktan sonra saat 07.00 civarı kamptan ayrıldık.

 

 

 

İlk ip boyunun başında istasyon kurduktan sonra Sefa lider gitti ve ardından beni yanına aldı. İlk ip boyu miks etapla başlıyor sonlara doğru oldukça gevşek karda devam ediyor. Malzeme olarak çoğunlukla friend ve takoz kullanıldı. En zorlandığım bu ip boyunda miks etaplar oldukça tatmin edici, gevşek karın olduğu etapsa oldukça can sıkıcıydı. (40 m)

 

 

İkinci ip boyunda yukarıdaki kütlenin sağındaki baca hedeflenerek pek çok şekilde hareket edilebilir, biz karın gevşek olmasından dolayı çoğunlukla kayalardan gitmeye karar verdik. Bu ip boyunda başlangıç miks etapla başlayıp ardından oldukça can sıkıcı gevşek karla ve hafif çapraz şekilde devam ediyor. Tırmanışın en tatsız etabı diyebileceğimiz bu ip boyunda malzeme olarak takoz, friend ve sikke kullanılabilir ancak sikkeler pek güven verici değil.(40 m)

 

 

Üçüncü ip boyu kısa ancak zevkli miks etap bulunduruyor ardında da oldukça güzel sert kar-buzla devam ediyor, sadece son etapta zirveye çıkarken karı biraz fazla eşelemek gerekti. Son ip boyunda emniyet malzemesi olarak çoğunlukla takoz kullanıldı son kar etabında T profil de gerekli oluyor.(30 m)

 

 

Zirveye vardığımızda saat yaklaşık 13.30 gösteriyordu. Zirvede biraz vakit geçirdikten sonra kamp alanına dönüşe geçtik.

 

 

 

NOT: Koşulların iyi olduğunu söyleyebileceğimiz bir zamanda gerçekleştirdiğimiz bu çıkışta yakın zamanda yoğun kar yağışı olduğu için kaya yüzeylerinin karla kaplıydı ve emniyet atmak için çok fazla karı eşelemek gerekti. Çoğunlukla emniyet malzemesi olarak, küçük-orta boy takoz ve friend kullanılan tırmanışta bazı yerlerde çatlaklar alet atılamayacak kadar ince bu yüzden sikkeler pek güven verici olmasa da kullanılıyor(en kullanışlı ince sikkeler oldu, yaprak bıçak gibi). Son ip boyunda hava durumu ve koşullara göre kaliteli buz koşulları oluşabilir, biz kullanamasak da buz vidası gerekebilir. Buradan zirvede bizi bekleyen ve istasyonumuzu hazırlayan Ali ve Şükrü’ye teşekkür ederiz.

 

Cevapla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Vulnerability Scanner