Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2019 » Geyve Cassin Rotası Tırmanış Raporu

Geyve Cassin Rotası Tırmanış Raporu

Rota Künyesi

Rota : Cassin

Ekip : Özcan Kanbur, Yusuf Berk Bilgiç, Bahadır Tortop

Tarih : 04.05.2019

Zorluk : 1. İp VI+, 2. İp IV-

Teknik Malzeme :  1 çift yarım ip, 1 set yaylı sıkıştıraç, 1 set takoz, 5 sikke, 2 çekiç, 12 adet değişik uzunlukta ekspres, farklı uzunlukta açık ve kapalı perlonlar, yardımcı ipler, karabinalar, ilk yardım çantası, kişisel emniyet malzemeleri.

Geyve tırmanış bahçesini, uzun spor rotaların bolluğu nedeniyle gittiğim ilk zamandan bu yana hep çok sevmişimdir. Genel olarak uzun rotaları daha çok seviyorum sanırım. Gelişim dönemim olarak tekrar gideceğimiz zaman hemen içimde birkaç ip boylu geleneksel tırmanış yapma isteği oluşmuştu. İbrahim ile epeyce konuşup plan yaptıktan sonra Yusuf’la da beraber bir tırmanış gerçekleştirmeye karar verdik. Ancak tırmanıştan bir önceki gün İbrahim şansız bir şekilde omuzundan sakatlanınca bu plandan ayrılmak zorunda kaldı.

Başta aklımızda başka rotaların olmasına rağmen Yusuf’un önderliğinde Cassin rotasına girmeye karar verdik. İbrahim’in yerine Bahadır’ın ekibe katılmasıyla tırmanış hazırlıklarına koyulduk. 

1.İp Boyu

50m. boyunca durmaksızın keyif veren, süreklilik gösteren bir ip boyu. Bu ip boyunu Yusuf lider olarak gitti ve onun deyimiyle; sürekliliği olan, çok iyi malzeme atılabilen (hatta dikkat edilmezse malzeme bitirme noktasına gelinebilir), homojen, genel olarak sağlam ancak girişte ve yer yer orta kısımlarda ayrık kayaların olduğu, büyük malzemelerin yoğunlukta kullanıldığı bir ip boyu.

Artçı olarak ben tırmanıştan çok keyif aldığımı söylemeliyim. Hat uzaktan, rota altından ve rotanın içinde çok belirgin. Yer yer tedirginlik ve yükseklik hissi veren bir rota olmasıyla mental olarak beni fazlasıyla doyurdu. Kilit etapta sabit sikkenin göğüs hizasında olması sebebiyle de ekstra güven verdiğini söylemeliyim.

2.İp Boyu

İkinci ip boyunu Yusuf’un teklifi ile ben lider gitmeye başladım. Küçük masif yüzeye gelene kadar set set ilerleyen, kolaylıkla malzeme atılan 15-20m.’lik bir bölüm. Aslında masif yüzeyin altına gelince soldan gidilmesi gerekirken ben masif yüzeyin üzerinde yükselmeyi tercih ederek 2. ip boyunu biraz zorlaştırmış oldum. Küçük 2 yaylı sıkıştıraç alan bir çatlak dışında malzeme imkanı olmayan bir yüzey. Ancak bu kısım keyifliydi.

Son olarak istasyonu bir babadan aldım, Yusuf’la Bahadır’ın gelmesiyle rotayı bitirmiş olduk.

Ekip arkadaşlarıma ve Ytüdak’a her şey için teşekkürler.

Vulnerability Scanner