Duyurular
Anasayfa » Faaliyet Raporları » 2017 » Keşiştepe- Vahşi Kızan İlk Çıkış Raporu

Keşiştepe- Vahşi Kızan İlk Çıkış Raporu

Tarih: 25 Mart 2017

Ekip: Murat Gezer (Ytüdak), Burak Gezer (Hüddosk)

Malzemeler: 2’şer teknik kazma ve krampon, 4 sikke, hegzantrik set, takoz set, friend set, T profil, perlonlar, emniyet aletleri, 2 adet 70 m. yarım ip, 5 uzun 4 kısa ekspres.

25 Mart sabahı 09.10’da kamptan ayrıldık. Yaklaşık 1 saat sonra Vahşi Keşiş yaklaşımından belirgin bir şekilde sağa ayrılan kar etabına vardık. Yan geçişe başlamadan istasyon kurup ipe girmenizde fayda var, devamında emniyet imkanı çok az. Biz burayı emniyetsiz geçip kar etabında yükseldik.

Yan geçişte Murat.

Devamında da emniyet imkanı olmayınca T profil çakıp ip açtık. Burak’ın lider girmesini planlamıştık ancak kar etabında ben önde olduğum ve yer değiştirme şansımız olmadığı için malzemeleri değiştirdik. Lider devam edip kar etabının bitimindeki kilidi aşıp bir süre daha emniyetsiz yükseldikten sonra 1-2 sağlam malzeme attım. Bu sırada iletişim halindeydik. Emniyet imkanı vardı ancak ipimiz 70m. olduğu için tek ip boyunda çıkma kararı aldık. Eğer yan geçişin başında ip açarsanız bu alanda istasyon kurabilirsiniz.

Kilidin altında sol tarafta bıraktığımız sikke.

2. kısımda sağda daha pozitif, daha kolay bir tırmanışla devam edebilirsiniz ancak kayalar oldukça çürük. Bu yüzden soldaki daha dik küçük dihedralden tırmanmayı tercih ettim. Emniyet imkanı olan daha güvenli ve keyifli bir tırmanış sunuyor.

2. kısımda Murat

Dihedralin altından fotoğraf: Burak

Dihedralin altından rotanın alt kısmı. Fotoğraf: Burak

Dihedralden sonra kolay kar kaya etabı ve yaklaşık 1 m’lik korniş bizi bekliyordu. Yarım saat kadar korniş ile güreştikten sonra rotayı tamamladım. Kazmalarım ve bizden bir süre önce başka bir rotayı tırmanmış olan Ender’in getirdiği T profil ile istasyon kurdum (Ender’e ayrıca teşekkürler).

Zorluk derecesini bu koşullar için M4 olarak tahmin ediyoruz.

Kornişi geçerken Burak

Topo

Vulnerability Scanner